ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!
Πλήρως υπέρ του Ιράν τάχθηκε η Κίνα στον ΟΗΕ: «Είχε δικαίωμα να βομβαρδίσει το Ισραήλ – Το Τελ Αβίβ παραβίασε τον διεθνή νόμο»!
Ένοπλες Συγκρούσεις

Πλήρως υπέρ του Ιράν τάχθηκε η Κίνα στον ΟΗΕ: «Είχε δικαίωμα να βομβαρδίσει το Ισραήλ – Το Τελ Αβίβ παραβίασε τον διεθνή νόμο»!

Ολόκληρη η σφοδρή κατά του Ισραήλ δήλωση του Κινέζου αντιπροσώπου στον διεθνή οργανισμό - Και «τάπα» στον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Μόσχα από την Μ.Ζαχάροβα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Έλον Μασκ: «Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες εις το γένος – Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας»
Κόσμος

Έλον Μασκ: «Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες εις το γένος – Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας»

Ο Αμερικανός μεγιστάνας έκανε ειδική ανάρτηση, χαρακτηρίζοντας εμμέσως «είδος προς εξαφάνιση» την ελληνική φυλή, κάτι που θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του πληθυσμού στον ελλαδικό χώρο

Δυτικοί προς Ισραήλ: «Να κάνετε πίσω γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα επιθέσεων από το Ιράν»
Ένοπλες Συγκρούσεις

Δυτικοί προς Ισραήλ: «Να κάνετε πίσω γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα επιθέσεων από το Ιράν»

Οι Δυτικοί ξόδεψαν τεράστιους στρατιωτικούς και οικονομικούς πόρους για να προστατέψουν το Ισραήλ στην προχθεσινή επίθεση - Στο Ιράν αντίθετα δεν κόστισε τίποτε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Motor Oil διεκδικεί τρία μεγάλα έργα διαχείρισης αποβλήτων

Τη στιγμή που οι εξαγωγές διυλισμένου πετρελαίου ανεβάζουν τα κέρδη του Ομίλου, η Motor Oil φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από απόβλητα στην Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της «Άνεμος», Holterman και Βαρδινογιάννης, είχαν σχεδιάσει και τις επόμενες κινήσεις. Η διαδικασία, για την απόκτηση της ΗΛΕΚΤΩΡ, προχωρεί, αναμένονται οι ανακοινώσεις για το τίμημα και για την προοπτική συμμετοχής (ή μη) του Λεωνίδα Μπόμπολα (που σήμερα ελέγχει το 6% του μετοχικού κεφαλαίου). Τα τελευταία δύο χρόνια, η Motor Oil επένδυσε μέσω της LPC, στην εξαγορά της Thalis και της Vend που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή βασικών λιπαντικών και στην παραγωγή-εμπορία συσκευασμένων λιπαντικών προϊόντων. Ταυτόχρονα ανέπτυξε ακόμη περισσότερο την εμπορία παραφινών που εξάγονται σε περισσότερες από 50 χώρες αλλά και τον τομέα εναλλακτικών καυσίμων (μέσω αξιοποίησης βιολογικών προϊόντων, αποβλήτων κ.λπ. για την παραγωγή ενέργειας). Η Motor Oil πρωταγωνιστεί και στην ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε. (Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΛΕ), που αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο πιστοποιημένο κέντρο ανακύκλωσης λιπαντικών στην Ευρώπη. Παράλληλα, διεκδικεί τα τρία μεγάλα έργα διαχείρισης αποβλήτων, δύο στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, στους σχετικούς διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Όλα αυτά έρχονται να «κουμπώσουν» με την απόκτηση της ΗΛΕΚΤΩΡ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο προσκήνιο βρίσκεται ο ευρύτερος κλάδος της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών εταιρειών λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης και των μεγάλων έργων πληροφορικής

Ο ευρύτερος κλάδος της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών εταιρειών λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης και των μεγάλων έργων πληροφορικής βρίσκεται στο προσκήνιο με εξαγορές, συμφωνίες, εξαγορές κ.λπ. Ήδη ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για την περασμένη χρήση οι Entersoft, Profile, CPI και Ευρωσύμβουλοι που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αύξηση των οικονομικών τους μεγεθών λόγω των νέων έργων που έχουν αναλάβει, κάτι που αποτυπώνεται και στο υψηλό ανεκτέλεστο που διαθέτουν. Παράλληλα, ενδιαφέρον είναι πως από μια προσεκτική ανάγνωση στα αποτελέσματα της Ευρωσύμβουλοι γίνεται λόγος για επιχειρηματικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η διοίκηση βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις και επαφές για τη στρατηγική συμμετοχή και σε άλλες, πέραν των υφιστάμενων δραστηριοτήτων, με σκοπό την αύξηση και διαφοροποίηση του κύκλου εργασιών και του EBITDA μέσω εξαγορών εταιρειών ή/και συνεργασιών με εταιρείες υψηλής προστιθέμενης αξίας με συμπληρωματικό αντικείμενο υψηλής εξειδίκευσης. Η «Ευρωσύμβουλοι» που έχει μπει και στην αγορά των έργων καινοτομίας είναι μία από τις μικρές του κλάδου της, με τζίρο 5 εκατ. ευρώ πέρυσι και, όπως αναφέρει, ανεκτέλεστο 3 εκατ. ευρώ που μαζί με τα κατακυρωμένα έργα προς υπογραφή εντός του 2024 και με τα προς συμβατοποίηση έργα ξεπερνά τα 10 εκατ., ενώ αποτιμάται στα 18,5 εκατ. ευρώ στο Χ.Α. Τις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης υπογράφει η επίσης μικρή ελεγκτική εταιρεία KSI GREECE ΙΚΕ που ελέγχει και την Εβροφάρμα. Υποθέτω και εδώ, προσωρινά τουλάχιστον, κάνουν hold.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Κωτσόβολος» έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ

Νέο διοικητικό συμβούλιο έχουμε στη Κωτσόβολος έπειτα από την τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας από τη ΔΕΗ. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στη Dixons South-East Europe (Κωτσόβολος) και εκλέχθηκε νέο ΔΣ στο οποίο Πρόεδρος είναι ο CEΟ της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, ενώ ο Γ. Βασιλάκος, όπως αναμενόταν, παρέμεινε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Είχε προηγηθεί η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στη διανομή ως bonus του ποσού των 2,35 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους που συνεισέφεραν στην κερδοφορία της Κωτσόβολος. Με τη εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ απέκτησε 97 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, e-shop και δίκτυο logistics με αποθήκες. Εξίσου σημαντικό είναι πως εξοικονομεί περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα οποία η ΔΕΗ προόριζε για τη δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για τη διαχείρισή τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ακτοπλοΐας αλλά και Port Operators για το λιμάνι του Λαυρίου

Σ’ έναν μήνα από σήμερα, για την ακρίβεια στις 15 Μαΐου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από επενδυτές που θέλουν να διαχειριστούν το λιμάνι του Λαυρίου. Για την ακρίβεια πωλούνται οι μετοχές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού (τουλάχιστον 50% συν μία μετοχή) στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου. Η «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου, μέχρι το 2062. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ακτοπλοΐας αλλά και Port Operators. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη του διαγωνισμού θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή του Λαυρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ