ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΕΕ: «Έχουμε ήδη έτοιμη απάντηση που θα σας “πονέσει” αν κατάσχετε περιουσιακά στοιχεία μας»
Διεθνής Πολιτική

Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΕΕ: «Έχουμε ήδη έτοιμη απάντηση που θα σας “πονέσει” αν κατάσχετε περιουσιακά στοιχεία μας»

Κορυφαίοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ θέλουν να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν για να υποστηριχθεί η Ουκρανία

Ρωσία σε Πολωνία: «Αφού θέλετε πυρηνικά όπλα μπορούμε να… σας τα ρίξουμε»!
Ένοπλες Συγκρούσεις

Ρωσία σε Πολωνία: «Αφού θέλετε πυρηνικά όπλα μπορούμε να… σας τα ρίξουμε»!

«Προκλητική η δήλωση του Αντρέι Ντούντα» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα - «Αν εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στο έδαφός σας θα γίνετε νόμιμος στόχος των όπλων της Ρωσίας»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή δανείων έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2024 – Μετά το 2032 τι γίνεται;

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ δανείων διάσωσης μέσα στο 2024 σε χώρες της ευρωζώνης, καθώς επιδιώκει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δάνεισαν στην Ελλάδα περίπου 280 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα λάμβανε σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να τιθασεύσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, σημειώνει το Reuters. Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το 2032 όταν θα ξεκινήσουν οι από πληρωμές των τόκων και των τοκοχρεολυσίων. Τώρα η χώρα φαίνεται «χαλαρή», αν και σε κακή οικονομική κατάσταση γιατί δε χρειάζεται να πληρώσει καμιά δόση χρέους. Μετά το 2032 όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει. Με τόσο χαμηλή ανάπτυξη είναι απορίας άξιον πως θα πληρώνονται οι δόσεις του χρέους. Μία ανάπτυξη η οποία δεν προβλέπεται να αυξηθεί καθώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H Intralot διεισδύει στην Βραζιλία

Από τον περασμένο μήνα, τα στελέχη της Intralot παίρνουν εντατικά μαθήματα βραζιλιάνικης γλώσσας και νομοθεσίας. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αδειοδότηση 4 λοταριών (SoloAzar International), με δικαίωμα λειτουργίας για περίοδο 10 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 10 χρόνια. Η Intralot ενδιαφέρεται πολύ γι’ αυτόν τον διαγωνισμό, πρέπει τώρα να αποδείξει την επιχειρησιακή της ικανότητα, να καταβάλει εγγυήσεις για την εκτέλεση της σύμβασης και την πληρωμή της πάγιας επιχορήγησης ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με το επιχειρησιακό της σχέδιο. Η κατακύρωση του διαγωνισμού δεν πρόκειται να αργήσει αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τον Μάιο θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα νέα συμβόλαια. Θα μπορούσε αυτή η προοπτική να σχετίζεται με τη συσσώρευση που εδώ και εβδομάδες παρατηρείται στη μετοχή (και η οποία διακόπηκε χθες με ένα +4,04%) συνδυαστικά με τις αγορές από τον βασικό μέτοχο Σωκράτη Κόκκαλη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισχυρή άνοδο παρουσίασε ο τουρισμός τον Φεβρουάριο αλλά δεν μπορεί η χώρα να ζει μόνο από αυτό

Ισχυρή άνοδο παρουσίασαν τα μεγέθη του τουρισμού στη χώρας μας τον Φεβρουάριο και στο πρώτο δίμηνο του έτους, καθώς το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 117,3 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 229,9 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024. Καλό είναι αυτό αλλά δείχνει μία χώρα η οποία περιμένει να ζήσει αποκλειστικά από τον τουρισμό και τίποτε άλλο. Επιπλέον, οι εισπράξεις που προήλθαν από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 22,2% τον Φεβρουάριο και κατά 24,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, διευρύνοντας έτσι το ταξιδιωτικό πλεόνασμα. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 26,0% το Φεβρουάριο του 2024 και κατά 20,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών από την Ευρωζώνη, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65,5% και διαμορφώθηκαν στα 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 50,1% και διαμορφώθηκαν στα 14,1 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 30,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3% και διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ. Τέλος, δεν σημειώθηκαν εισπράξεις από τη Ρωσία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ