ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αμερικανικό Πεντάγωνο: H επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν εμποδίζει τον πόλεμο κατά της ISIS

Αμερικανικό Πεντάγωνο: H επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν εμποδίζει τον πόλεμο κατά της ISIS

Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν επηρεάσει τον πόλεμο ενάντια στην ISIS και οδηγώντας σε «παύση των επιχειρήσεων» στην ανατολική Συρία.

Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ τόνισε στους δημοσιογράφους αυτή η προσωρινή διακοπή σημαίνει ότι κάποιες από τις χερσαίες επιχειρήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) – την πολιτοφυλακή που στηρίζουν οι ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της ISIS, με το YPG να είναι η κυριότερη συνιστώσα της – έχουν προσωρινά ανασταλεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνή συνασπισμού, που υπό τις ΗΠΑ μάχεται την ISIS, δεν έχουν επηρεαστεί και ότι οι SDF συνεχίζουν να ελέγχουν εδάφη που ανακατέλαβαν από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δει μαχητές των SDF να αποχωρούν από την μάχη ενάντια στην ISIS.

«Κάποιοι μαχητές που επιχειρούν στις τάξεις των SDF αποφάσισαν να αποσυρθούν από τις επιχειρήσεις στο μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού και να πολεμήσουν αλλού, πιθανώς στο Αφρίν», τόνισε.

Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι εκατοντάδες μαχητές των SDF έχουν αποχωρήσει από το μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Centcom) υπογράμμισε ότι η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν αποσπά την προσοχή από τον πόλεμο ενάντια στην ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.