ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Έκτακτο: Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε το Ριάντ και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις (βίντεο)

Έκτακτο: Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε το Ριάντ και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις (βίντεο)

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας κατάφερε να αναχαιτίσει ένα πύραυλο, ενώ ακούστηκαν άλλες τρεις εκρήξεις.

https://twitter.com/PorteTonAme/status/984082172092010496

https://twitter.com/SFarooqShah/status/984079965997199362?tfw_creator=NewsItFeed&tfw_site=NewsItFeed&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fepithesi-pyraylous-dexthike-saoudiki-aravia-isxyres-ekrikseis-sto-riant%2F2479878%2F

Όπως ανέφερε το Al Arabiya στην τελευταία του ενημέρωση, κατά πάσα πιθανότητα οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δυνάμεις των Χούτι, στην Υεμένη, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζονται από το Ιράν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Χούτι έπληξαν την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας μέσω drone, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η επίθεση έγινε με αεροσκάφος τύπου Qasef-1 , στην επαρχία Aramvo in Zinan, κοντά στην αραβική πρωτεύουσα.

Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Abha αμέσως μετά την επίθεση με πυραύλους από τους μαχητές Χούτι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι στοχοθέτησαν με βαλιστικούς πυραύλους το σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας στο Ριάντ.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές.

Ο σαουδαραβικός συνασπισμός δυνάμεων με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από την νότια πόλη Ναζράν.

Σύμφωνα με το al Masirah, η επίθεση των υεμενιτών ανταρτών είχε στόχο μια εγκατάσταση διανομής στην πόλη, που ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων εναντίον του Βασιλείου, σε απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, στις αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού εναντίον των ανταρτών, συμμάχων του Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.