Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με βαριοπούλες και τσεκούρια: Έσπασαν γραφεία! (φώτο) (upd)

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά  με βαριοπούλες και τσεκούρια: Έσπασαν γραφεία! (φώτο) (upd)

(upd 20:20) Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Η επιστροφή στη νομιμότητα φαίνεται πως ενοχλεί τους ιδεοληπτικούς τραμπούκους, οι οποίοι σήμερα επιτέθηκαν σε μέλη της @dap_ndfk Πανεπιστημίου Πειραιά. Ούτε οι φοιτητές, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι Έλληνες πολίτες τρομοκρατούνται. Οι ημέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες», ανέφερε στο tweet του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η καταδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε από περίπου 15-20 άτομα μπήκαν στον χώρο του Ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες η ομάδα των αγνώστων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο ενώ πέταξε μπογιές και στους τοίχους.

Αρχικό κείμενο

Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες και τσεκούρια εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και επιτέθηκαν στα γραφεία της ΔΑΠ.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες έμειναν για αρκετή ώρα στο Πανεπιστήμιο, όπου επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και στη συνέχεια αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης επεκράτησε ένταση, καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν τρεις φοιτητές, μία κοπέλα και δύο αγόρια. Οι δράστες κατέστρεψαν τον εξοπλισμό των γραφείων της ΔΑΠ, ενώ παρολίγον να υπάρξει και τραυματισμός μίας φοιτήτριας όταν ένας δράστης αναποδογύρισε ένα τραπέζι.

Φοιτητής κατήγγειλε ότι, άτομα του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία της ΔΑΠ εντός του Πανεπιστημίου Πειραιά, έδειραν όποιον και όποια έβρισκαν μπροστά τους, προσπάθησαν να πετάξουν ένα παιδί από τον πρώτο όροφο στο κενό, έριξαν ένα τραπέζι πάνω σε μια κοπέλα, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν.

Με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο βουλευτης Α’ Πειραιώς και νήσων της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε :

«Οι γνωστοί άγνωστοι αποφάσισαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν φοιτητές, βανδαλιζοντας χώρους του Πανεπιστημίου. Ούτε η Δ.Α.Π ούτε το φοιτητικό κίνημα τους φοβούνται.

Τους ενοχλούν οι ελεύθερες ιδέες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν το άσυλο ανομίας .

Δεν θα τους περάσει . Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανήκει στους φοιτητές στους καθηγητές στους εργαζόμενους σε αυτό. Πιστεύω ότι η ΕΛΑΣ θα συλλάβει τους θρασύδειλους δράστες και θα τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη »

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.