ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καταγγελία από δήμαρχο Ερμιονίδας για «δομή φιλοξενίας» Κρανιδίου: «Από τις 3/04 είχαμε ειδοποιήσει – Δεν ήρθε κανείς»!

Καταγγελία από δήμαρχο Ερμιονίδας για «δομή φιλοξενίας» Κρανιδίου: «Από τις 3/04 είχαμε ειδοποιήσει – Δεν ήρθε κανείς»!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Κρανίδι μετά την επιβολή των επιπλέον περιοριστικών μέτρων από την Πολιτική Προστασία, ύστερα από τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε καταυλισμό Σομαλών παράνομων μεταναστών.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι όχι μόνο στο Κρανίδι αλλά και στα εννέα χωριά, που αποτελούν τον δήμο Ερμιονίδας.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος καταγγέλλει ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από τις 3 Απριλίου στέλνοντας δύο επιστολές στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους αλλοδαπούς καθώς αυτοί κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα περιορισμό, αλλά δεν ήρθε κανείς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, «αντιλαμβανόμενος έγκαιρα, δυστυχώς προφητικά, το πρόβλημα που υπάρχει με την φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, απέστειλα στις 3 Απριλίου επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι στην εν λόγω δομή να ενημερωθούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι ανά μεγάλες ομάδες.

Στις 6 Απριλίου έδωσα συνέντευξη στο Best TV αναδεικνύοντας το θέμα και επανήλθα στις 7 Απριλίου με νέα επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας προκειμένου το ξενοδοχείο Γαλαξίας να επιτηρείται επί εικοσιτετράωρου βάσεως και την εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας σε χώρο του Ξενοδοχείου, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να έχουν σωστές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και έτσι να προστατευθεί η δημόσια υγεία.»

Και ο Δήμαρχος συνεχίζει λέγοντας:

«Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Εμείς τηρούσαμε κανονικά τα μέτρα και εκείνοι πηγαινοερχόντουσαν δεξιά και αριστερά.

Είχαμε καταγγείλει πολλές φορές στο δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό.

Τώρα το πού βρήκαν και κόλλησαν τον ιό αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί ο ασθενής μηδέν για να ξέρουμε κι εμείς γιατί μπορεί να είναι ένας από εμάς» αναφέρει και προσθέτει:

«Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο αυστηρά, αφού από το απόγευμα και μέχρι το πρωί στις οκτώ δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ψυχή, καθολική απαγόρευση μετακίνησης.

Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν γιατί ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς είχε ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε. Η δομή αυτή έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια και ο κόσμος πάει κι έρχεται.

Πρώτα φιλοξενούνταν Σύριοι, τώρα εδώ και ένα χρόνο έχει Σομαλούς.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που άνοιξε η δομή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί είναι σε απομονωμένο σημείο, κυκλοφορούσαν κανονικά ωστόσο τώρα κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη οι αστυνομικοί εδώ είναι αριθμητικά λίγοι με αποτέλεσμα ό,τι κι αν έκαναν ή έλεγαν να περνάει στο βρόντο…δυστυχώς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.