ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκε η αρχική κατάθεση της 34χρονης – «Ήταν ψηλή και αδύνατη» (upd)

Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκε η αρχική κατάθεση της 34χρονης – «Ήταν ψηλή και αδύνατη» (upd)

(upd 19:08) Συγκλονίζει η περιγραφή της 34χρονης Ιωάννας καθώς ανέφερε στις αρχές τις κινήσεις της πριν την επίθεση αλλά και την ίδια τη δράστιδα:

«Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένοιωσαν τη παρουσία της από τη σκάλα που πάει στο υπόγειο. Φορούσε μάλλον σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη».

Συνέχισε αναφερόμενη στην επίθεση και τα λεπτά που ακολούθησαν:

«Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού μια φορά σε όλο το πρόσωπο μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα καίγομαι κάτι μου έριξαν. Έπλυνα λίγο το πρόσωπο μου και έβγαλα κάποια ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό».

Για ακόμα μία φορά η κοπέλα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διάφορες με κανέναν».

Αρχικό κείμενο

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη κατάθεση της 34χρονης Ιωάννας στους αστυνομικούς που την επισκέφτηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν στο νοσοκομείο για αρκετές ώρες, ωστόσο η συνομιλία τους με την άτυχη 34χρονη δεν κράτησε πάνω από 30 λεπτά, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ιωάννα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ιωάννα περιέγραψε με λεπτομέρειες το συμβάν στην Καλλιθέα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «πήγα στη δουλειά μου, όπως κάθε πρωί και τότε είδα μια γυναίκα να κατεβαίνει από τα σκαλοπάτια του κτηρίου, να μου πετά το υγρό και να εξαφανίζεται». Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε για το αν η δράστις της θύμισε κάτι, εκείνη απάντησε πως «δεν ήταν γνωστή μου, δεν μου θύμισε κάτι», επιμένοντας στα αρχικά στοιχεία που είχε δώσει μετά το περιστατικό.

Παρά τις αρκετές ερωτήσεις που της έκαναν, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην ταυτότητα της δράστιδος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επισκεφτούν κι άλλες φορές τις επόμενες μέρες την 34χρονη, ελπίζοντας πως οι καταθέσεις που θα ακολουθήσουν θα τους οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μελετούν τα βίντεο

Την ίδια ώρα, σαρώνουν τα βίντεο, με το υλικό που ξεπερνά τις δώδεκα ώρες για να «ακτινογραφήσουν» τη φιγούρα της γυναίκας με τη μάσκα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει «ύποπτα» φωτογραφικά καρέ, τα οποία όμως δεν είναι αξιοποιήσιμα ελπίζοντας μετά την επεξεργασία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να αποκαλυφθούν πρόσωπα.

Ακόμη, αυτό που ψάχνουν είναι η διαδρομή του θειικού οξέος. Πώς δηλαδή έφθασε το βιτριόλι στα χέρια της δράστιδος και αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που έχει πρόσβασή στο καυστικό υγρό που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και της το προμήθευσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ίσως η ΕΛ.ΑΣ πάρει το πράσινο φως από την Εισαγγελία για την άρση του απορρήτου και τη μετατροπή του αδικήματος σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για να έχει τη δυνατότητα να «σαρώσει» όλες τις επαφές του θύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.