Έφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας 300 αλλοδαποί – Πάνε στο Κλειδί Σερρών

Έφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας 300 αλλοδαποί – Πάνε στο Κλειδί Σερρών

Έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας περίπου 300 αλλοδαποί, τελικός τους προορισμός είναι η Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών

Όλοι τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες και επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής Aqua Blue.

Στην τοποθεσία Κλειδί δημιουργήθηκε το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης. Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία «Κλειδί» αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.