H Τουρκία κοινοποιεί τα νέα της θαλάσσια σύνορα στον ΟΗΕ – Αναλυτικός χάρτης από το Anadolu (φώτο)

H Τουρκία κοινοποιεί τα νέα της θαλάσσια σύνορα στον ΟΗΕ – Αναλυτικός χάρτης από το Anadolu (φώτο)

Η Τουρκία κάνει διεθνώς γνωστά τα «νέα» της θαλάσσια σύνορα προσπαθώντας να δημιουργήσει το αφήγημά της που θα στηρίξει τις διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και την ίδια ώρα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δημοσιεύει χάρτες με τα “θαλάσσια σύνορα” που η Άγκυρα θέλει να επιβάλλει στη Μεσόγειο…

Πρόκειται για χάρτη που αποδίδουν σε Τούρκο διπλωμάτη ο οποίος όπως γράφουν στηρίζεται “σε συμφωνία του 2011 μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (TRNC), της μέσης γραμμής μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας και του πρόσφατου μνημονίου με τη Λιβύη”.

Κοινοποιεί τις συντεταγμένες και στον ΟΗΕ επισημοποιώντας τη συμφωνία, ουσιαστικά ολοκληρώνοντας την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Η Τουρκία σχεδιάζει να καταθέσει τον ΟΗΕ τις συντεταγμένες που περιλαμβάνονται στους χάρτες της συμφωνίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. Λίγη ώρα αργότερα η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, όπως διαρρέουν οι Τούρκοι, θα καταθέσουν στα Ηνωμένα Έθνη τι συντεταγμένες, ενώ ισχυρίζονται πως δεν απαιτείται η έγκριση της συμφωνίας από το κοινοβούλιο της Λιβύης! Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα… χορέψει ταγκό μόνη της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.