ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Τουρκία: Συνελήφθη μετά το νέο ένταλμα σύλληψης ο Οσμάν Καβαλά

Τουρκία: Συνελήφθη μετά το νέο ένταλμα σύλληψης ο Οσμάν Καβαλά

Ο Καβαλά συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Και όλα αυτά μόλις μερικές ώρες αφού αθωώθηκε από δικαστήριο για τον φερόμενο ρόλο του στις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις στο Γκεζί ήταν μια από τις μεγαλύτερες (και δεν είναι πολλές) κινήσεις αμφισβήτησης του Ερντογάν (σ.σ. τότε ήταν ακόμα πρωθυπουργός). Η αθώωση του Καβαλά κι άλλων οκτώ συγκατηγορούμενών του θεωρήθηκε έκπληξη. Η δίκη τους, η οποία είχε επικριθεί από δυτικούς συμμάχους, θεωρούνταν τεστ για τη δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Η νέα σύλληψη του Καβαλά με κατηγορίες ότι ήταν αναμιγμένος στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 προκάλεσε, τουλάχιστον, έκπληξη. Ο Ερντογάν κατηγορεί τον άλλοτε φίλο του και νυν εχθρό του, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, πως οργάνωσε τη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016. Από εκείνη την ημέρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς πως υπάρχει οποιαδήποτε βελτίωση στην Τουρκία όταν ο Εισαγγελέας υπονομεύει κάθε βήμα προς τα εμπρός. Πίσω ξανά στη σκοτεινή περίοδο», έγραψε στο Twitter ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Νάτσο Σάντσες Άμορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Έμα Σινκλέρ-Γουέμπ, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στην Τουρκία, χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψης «παράνομο και εκδικητικό» και επισήμανε ότι παραβλέπει την απόφαση που είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Καβαλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.