ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: «Έλαμψε» ο 18χρονος Βαγιαννίδης

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: «Έλαμψε» ο 18χρονος Βαγιαννίδης

Μετά από τρεις σερί ήττες από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με 3-1 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ονειρεμένο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον 18χρονο Γιώργο Βαγιαννίδη που έβαλε γκολ κι έδωσε ασίστ, γνωρίζοντας την αποθέωση όταν έγινε αλλαγή. Το 3-0 σημείωσε ο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το σκορ αδικεί κάπως τον Παναιτωλικό και ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς αν στο 38’ ο Διούδης δεν σταματούσε τον Μουνιέ στο τετ-α-τετ, αφού στο 40’ έγινε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, εν πολλοίς γιατί στο ξεκίνημα του ματς τραυματίστηκε ο Κολοβέτσιος (θα μείνει εκτός για ένα μήνα) και το δίδυμο Νούνες – Πούγγουρας δεν τα πήγε καλά.

Την έκπληξη ο Βαγιαννίδης
Παιχνίδι λαθών είδαμε στο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να κάνει παιχνίδι, εξαιτίας και του πρέσινγκ των Αγρινιωτών. Μέσα σ’ όλα για τους «πράσινους» έχασαν και τον Κολοβέτσιο που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Νούνες.

Μετά το 10λεπτο οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 13’ με τον Ζαχίντ, ενώ στο 17’ ο Χατζηθεοδωρίδης υπό καλές προϋποθέσεις σούταρε στον Φερνάντεθ. Στα μετόπισθεν το δίδυμο Νούνες – Πούγγουρας έκανε πολλά λάθη, όμως μπροστά βγήκαν οι συνεργασίες και στο 23’ έγινε το 1-0. Σκόρερ ήταν ο 18χρονος Βαγιαννίδης που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία μεταξύ Σιέστεντ και Φερνάντεθ και άνοιξε το σκορ από κοντά.

Οι «πράσινοι» πλέον ήλεγχαν το ματς και πατούσαν περιοχή με περισσότερη ευκολία, έχοντας δυο καλές φάσεις (32’ Κουρμπέλης, 33’ Δώνης) και τη μεγάλη φάση με τον Χατζηγιοβάνη στο 37’.

Ο Μουνιέ στο επόμενο λεπτό νικήθηκε στο τετ-α-τετ δεξιά από τον Διούδη και αντί να γίνει το 1-1 έγινε το 2-0 στο 40’. Ο Βαγιαννίδης από δεξιά έδωσε τον Ζαχίντ, αυτός άδειασε τον Μαλή και με σουτ νίκησε τον Φερνάντεθ, με το ημίχρονο να λήγει 2-0.

Τυπική διαδικασία
Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο μισό ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι, με τον Μαλή να ανατρέπει τον Χατζηγιοβάνη στην περιοχή στο 48’ και τον Μακέντα να ευστοχεί για το 3-0.

Μετά το τρίτο γκολ ο Παναιτωλικός ανέβηκε και έφτασε δις κοντά στο γκολ (53’ Κέβιν και 65’ Μιμίτο), με τον Δώνη από την πλευρά του να κάνει αλλαγή τον Βαγιαννίδη που καταχειροκροτήθηκε, με τους πράσινους να έχουν κατεβάσει στροφές.

Στο ματς μπήκε και ο Νάγκι αντί του Κουρμπέλη, με το ματς βέβαια να έχει κριθεί προ πολλού και απλά περιμέναμε το τελευταίο σφύριγμα. Οι πράσινοι στο τέλος έψαξαν και ένα τέταρτο γκολ, αντί όμως να γίνει το 3-0 ήρθε το 3-1 με κεφαλιά του Ντάουντα στο 90+1′.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.