Ο Σ. Μιωνή καταθέτει μήνυση σε Παπαγγελόπουλο, Φιλιππάκη και δυο δημοσιογράφους

Ο Σ. Μιωνή καταθέτει μήνυση σε Παπαγγελόπουλο, Φιλιππάκη και δυο δημοσιογράφους

Στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη αλλά και των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Αλέξανδρου Τάρκα, προχώρησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή που αυτή την ώρα καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κ. Μιωνή αναφέρονται τα εξής:

«Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των 1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” 3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και 4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.