ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Αλέξης Τσίπρας: Ζωντανά θα απαντήσει στις… 16.000 ερωτήσεις που τέθηκαν μέσω του iask&watch

Αλέξης Τσίπρας: Ζωντανά θα απαντήσει στις… 16.000 ερωτήσεις που τέθηκαν μέσω του iask&watch

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει ζωντανά σε όλες (;) τις ερωτήσεις που του έθεσαν μέλη μέσω της πλατφόρμας isyriza στο πλαίσιο της διαδικασίας iask&watch, που εγκαινιάζεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, συνολικά πάνω από 1.600 ερωτήσεις μελών της πλατφόρμας isyriza τέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του iask&watch, με το συντριπτικό 75% μεταξύ εκείνων που έθεσαν τις ερωτήσεις να αποτελούν νέα μέλη της πλατφόρμας. «Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, γεγονός που οδήγησε και στην παράταση της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων», αναφέρουν. Επισημαίνουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι το 40% αυτών που έστειλαν ερωτήσεις, είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον από ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Οικονομία και εσωκομματικά τα θέματα ενδιαφέροντος
Κατά τις ίδιες πηγές, η πλειοψηφία των ερωτήσεων αφορούσε στην επικοινωνία του κόμματος και τη στάση των ΜΜΕ προς αυτό, την πορεία της οικονομίας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο. Επιπλέον, αρκετά από τα μέλη της πλατφόρμας μετέφεραν μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Οι ερωτήσεις ομαδοποιηθήκαν και 50 από αυτές τέθηκαν σε ψηφοφορία στα μέλη της πλατφόρμας, προκειμένου να επιλέξουν ποιες θα απαντηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πηγές του κόμματος επισημαίνουν ότι πάνω από 13.000 μέλη μπήκαν στην πλατφόρμα τις τελευταίες δύο μέρες προκειμένου να δουν τις ερωτήσεις και να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, γεγονός που «αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο τρόπο επικοινωνίας που εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τη Δευτέρα αναμένεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ζωντανά στις ερωτήσεις, ενώ μέλη της πλατφόρμας θα παρευρίσκονται στον χώρο για να του υποβάλουν τις ερωτήσεις που επιλέχθηκαν. Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη θα έχουν όσοι κι όσες είναι μέλη του isyriza.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σταδιακά ενεργοποιούνται οι νέες δυνατότητες του isyriza,της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ «που επανανοηματοδοτεί τη σχέση ενός πολιτικού κόμματος με τους πολίτες,δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση για πρώτη φορά στη χώρα μας.Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει την εποχή του και να χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία στη διαμόρφωση της πολιτικής του», προσθέτουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.