ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βουλή: Πέρασε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – 158 «ναι» από τους βουλευτές της ΝΔ – Απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Πέρασε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – 158 «ναι» από τους βουλευτές της ΝΔ – Απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τα 158 «ναι» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε το νομοσχέδιο για το περιβαλλοντικό από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του.

Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Αντίθετο ήταν το ΚΙΝΑΛ όπως είχε δηλώσει η Φ. Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι το ν/σ απειλεί περιοχές Natura.

Υπενθυμίζεται ότι από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα αποχώρησε από την Βουλή, μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε επειδή στην ονομαστική ψηφοφορία το προεδρείο επέτρεψε και την επιστολική ψήφο.

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος χαρακτήρισε «απόντα« τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπερασπιστεί το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για άδικη κριτική και τόνισε ότι στοχεύει σε ανάπτυξη με περιβαλλοντικό πρόσημο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.