Διαπληκτισμοί και σπρωξίματα στη Βουλή: «Κότα λειράτη» αποκάλεσε ο Κυρανάκης τον Πολάκη (upd)

Διαπληκτισμοί και σπρωξίματα στη Βουλή: «Κότα λειράτη» αποκάλεσε ο Κυρανάκης τον Πολάκη (upd)

(upd 19:49) Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής της Novartis Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας κάποια στιγμή σηκώθηκε και έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όταν εκείνος αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «κότα λειράτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ήταν ο εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;
Πολάκης: είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του
Κυρανάκης: δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;
Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;
Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.
Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ αυτόν.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη στιγμή ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν για ερωτήσεις του. «Είστε κότες κι εσείς. Είστε όλοι κότες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε, λέγοντας «φύγε και σταματά να φωνάξεις πάνω από τα κεφάλια μας».

Από την πλευρά της ΝΔ ωστόσο, διαψεύδονται αυτοί οι ισχυρισμοί και δίνεται μια διαφορετική εκδοχή. Όπως αναφέρουν πηγές της κυβερνώσας παράταξης, αφού ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την επιτροπή, κατευθύνθηκε στην πόρτα εξόδου και ο κ. Κυρανάκης. Τότε, σηκώθηκε ο βουλευτής Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον έσπρωξε. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος πήγε να συγκρατήσει τον κ. Γκιόλα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. Τελικά, το επεισόδιο είχε αίσια κατάληξη. Όταν η συνεδρίαση της επιτροπής επαναλήφθηκε τόσο ο κ. Κυρανακης, όσο και ο κ. Γκιόλας ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα έγιναν και μάλιστα έδωσαν και τα χέρια.

Αρχικό κείμενο

Εκρηκτικό ήταν κλίμα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη.

«Είσαι προβοκάτορας»είπε ο πρώην υπουργός στον βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Κυρανάκη και έφυγε από την επιτροπή. «Είσαι κότα λειράτη» τι ήταν η απάντηση του κ.Κυρανάκη.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται»; τόνισε για του μάρτυρες νωρίτερα ο Π. Πολάκης.

Ο διάλογος Πολάκη-Μπιάγκη για τον Λοβέρδο
Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος που είχε ο κ. Πολάκης με το βουλευτή του κινήματος αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη για το αν είπε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να πάει

Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».
Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;

Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.
Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο
Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.
Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π.Πολάκη που ονοματίσει τον Α.Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Ακολουθεί το κείμενο και επισυνάπτεται το ηχητικό:

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , 14.10.2018

«… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ;

Γιατί πρέπει να υπάρχει ;

Ένα στάδιο.

Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια ;

Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος.

Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια.

Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών ;

Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ;

Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία.

Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.