ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μην είστε βέβαιοι ότι ο Β.Πούτιν έθεσε θέμα δραχμής για την Ελλάδα... «στο άσχετο»!
prodeals

Αμερικανοί επιστήμονες αντικαθιστούν τα ονόματα Ελληνικών αστερισμών με ονόματα ξένων πρωταγωνιστών του Hollywood

Αμερικανοί επιστήμονες αντικαθιστούν τα ονόματα Ελληνικών αστερισμών με ονόματα ξένων πρωταγωνιστών του Hollywood

Οι αστερισμοί από τον Ωρίωνα μέχρι την Μεγάλη Άρκτο έχουν διδαχθεί στους περισσότερους από εμάς στο σχολείο. Όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γυαλιά του Χάρι Πότερ και ο Τζαμαϊκανός δρομέας, Γιουσέιν Μπολτ θα είναι πιο εύκολο να τα θυμούνται οι σύγχρονοι μαθητές.

Σε ένα στοίχημα να προσελκύσουν όλο και περισσότερους νεαρούς στον νυχτερινό ουρανό, μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αποφάσισε να επιλέξει ονόματα για τους αστερισμούς διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας.

Αντί για τα δύσκολα λατινικά ονόματα όπως Μέγας Κύων και Μικρή Άρκτος, ονόμασαν τους νέους αστερισμούς ως Πάντινγκτον, Μπολτ και Πότερ.

Αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά και χρησιμοποιήσετε ορισμένα αστέρια από τους υπάρχοντες αστερισμούς, μπορείτε να ξεχωρίσεται τα γυαλιά του Χάρι Πότερ, της μπότες του Paddington και τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον κόσμο, τον Γιουσέιν Μπολτ να σχηματίζει την πασίγνωστη πόζα του με το βέλος.

Οι νέοι αυτοί αστρικοί σχηματισμοί ευελπιστούν να δώσουν μία ώθηση στον τομέα της αστρονομίας, καθώς σχεδόν τα 3/4 των παιδιών παραδέχονται ότι δεν έχουν κοιτάξει ποτέ τον ουρανό για να εντοπίσουν τους αστερισμούς, ενώ λιγότερο από 1/4 αυτών είναι ικανό να αναγνωρίσει ακόμη και ένα αστέρι.

Η φοιτήτρια φυσικής Emma Willett, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι «οι αστερισμοί που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή έχουν πολύπλοκα λατινικά ονόματα και συχνά το σχήμα τους δεν ανταποκρίνεται στο όνομά τους. Η Κασσιόπεια για παράδειγμα που υποτίθεται ότι μοιάζει μία αρχαία βασίλισσα να κάθεται σε θρόνο, περισσότερο μοιάζει με ζιγκ ζαγκ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες εκδοχές για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να ενδιαφερθούν περισσότερο για το διάστημα και την αστρονομία και να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά αστρονόμων», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.