ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης- Πέντε μέρες εκτός λειτουργίας

Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης- Πέντε μέρες εκτός λειτουργίας

Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε σε γιατρούς και ασφαλισμένους, το τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών του Πάσχα.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνει ότι για άλλη μια φορά βγήκε εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για όλους όσοι χρειάζονταν την πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ειδικότερα, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι χθες το πρωί, αναφέρει ο ΙΣΑ, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα και οι εξετάσεις στους ασθενείς.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι «το πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τις αρχές του χρόνου, παρουσιάζεται σχεδόν μια φορά το μήνα, γεγονός απαράδεκτο καθώς οι ασθενείς μένουν χωρίς τα φάρμακα που έχουν ανάγκη ενώ προκαλείται αναστάτωση και δυσλειτουργία στα ιατρεία. Είναι προφανές ότι στους όρους των νέων συμβάσεων τόσο των οικογενειακών όσο και των εξειδικευμένων γιατρών, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αδυναμία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ».

Όπως εκτιμά ο ΙΣΑ, σε περίπτωση που οι αμοιβές των γιατρών γίνονται με πάγια αντιμισθία με συγκεκριμένο ωράριο, το οποίο θα κλείνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, οι τεχνικές βλάβες θα τινάζουν το σύστημα στον αέρα καθώς δεν θα υπάρχει η ευελιξία μεταφοράς των ραντεβού σε άλλη ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας ο ΙΣΑ ζητά αφενός άμεση αποκατάσταση των απαράδεκτων και επαναλαμβανόμενων τεχνικών προβλημάτων του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και αφετέρου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.