Αυστραλία: Ετοιμάζονται να θανατώσουν 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

Αυστραλία: Ετοιμάζονται να θανατώσουν 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

Η Αυστραλία βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία που μοιάζει να μην έχει τέλος. Οι φωτιές έχουν κατακάψει μεγάλο τμήμα της χώρας, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες ζωάκια έχουν βρει τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα που επικαλούνται την εφημερίδα The Australian, πάνω από 10.000 καμήλες αναμένεται να θανατωθούν καθώς πίνουν πολύ νερό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους στην Αυστραλία που υποφέρει από τις φωτιές και από ξηρασία.

Η επιχείρηση για τη μαζική θανάτωση των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου μετά από εντολή των ιθαγενών ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Την επιχείρηση έχουν έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές οι οποίοι θα πυροβολήσουν τα ζώα από ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό, το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για εισβολές των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό… μιας και το «μυρίζουν» από χιλιόμετρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.