Ντόναλντ Τραμπ: «Απάτη ενορχηστρωμένη από τους Δημοκρατικούς η προσπάθεια παραπομπής μου»

Ντόναλντ Τραμπ: «Απάτη ενορχηστρωμένη από τους Δημοκρατικούς η προσπάθεια παραπομπής μου»

Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ανέλαβε να επιβλέπει την ομάδα των κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.

Ο Σιφ, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής έρευνας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί κι η οποία απήγγειλε τον Δεκέμβριο τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία, προκειμένου το Κίεβο να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου στις προεδρικές του Νοεμβρίου.

Μεταξύ των άλλων κατηγόρων, που ορίστηκαν, βρίσκονται ο επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Ραλφ Νάντλερ, ο οποίος συνέταξε το κατηγορητήριο, και άλλοι πέντε βουλευτές, μεταξύ αυτών η Ζόι Λόφγκρεν, που συμμετείχε στις διαδικασίες καθαίρεσης σε βάρος του Ρίτσαρντ Νίξον και του Μπιλ Κλίντον.

Ο Άνταμ Σιφ και οι άλλοι έξι «κατήγοροι» αναμένεται να οριστούν επίσημα κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κατόπιν, θα διασχίσουν το Καπιτώλιο για να διαβιβάσουν επισήμως το κατηγορητήριο στη Γερουσία.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να παρουσιάσουμε έναν όσο πιο συμπαγή φάκελο προκειμένου να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε το Σύνταγμά μας και να αναδείξουμε την αλήθεια στα μάτια του αμερικανικού λαού» εξήγησε η Πελόζι, παρουσιάζοντας τα επτά μέλη της ομάδας των «κατηγόρων».

Η δίκη ενώπιον της Γερουσίας αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη. Με 47 ψήφους εκ των συνολικά 100, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν σχεδόν καμία ελπίδα να πετύχουν την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπορεί να βασίζεται στη στήριξη των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

«Απάτη» καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα μια «απάτη» μετά την ανακοίνωση από τους Δημοκρατικούς της ομάδας των κατηγόρων, που θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της δίκης του με το αίτημα της καθαίρεσης ενώπιον της Γερουσίας.

«Άλλη μια απάτη ενορχηστρωμένη από τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα» έγραψε σε ένα tweet λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την ίδια ώρα, η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «έκανε τίποτα κακό».

«Ανυπομονεί να επωφεληθεί στη Γερουσία από τα δικαιώματα που η Πελόζι και οι Δημοκρατικοί της Βουλής του αρνήθηκαν και αναμένει να απαλλαγεί πλήρως», σημείωσε σε ένα δελτίο Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προς το παρόν, αφού υπογράψει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα που θα ωφελήσει τους κατοίκους αυτής της χώρας, θα συνεχίσει να εργάζεται και να κερδίζει για όλους τους Αμερικανούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.