ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κούβα: Περίπου 30000 φοιτητές Ιατρικής γυρίζουν τη χώρα και εξετάζουν τους πολίτες για κορωνοϊο

Κούβα: Περίπου 30000 φοιτητές Ιατρικής γυρίζουν τη χώρα και εξετάζουν τους πολίτες για κορωνοϊο

Περισσότεροι από 28.000 φοιτητές Ιατρικής συμμετέχουν σε μια «ενεργή αναζήτηση» πιθανών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, από γειτονιά σε γειτονιά, ανακοίνωσε σήμερα ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αβάνας.

Ο στόχος είναι να εντοπιστούν εγκαίρως όλα τα κρούσματα και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί να μην προλάβουν να μεταδώσουν την ασθένεια Covid-19 σε άλλους, εξήγησε ο Χόρχε Γκονσάλες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρύτανης διαβεβαίωσε ότι οι φοιτητές είναι εξοπλισμένοι με προστατευτικές μάσκες, ένα είδος που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Κούβα.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε την Τρίτη και ήδη οι φοιτητές έχουν επισκεφθεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, εντοπίζοντας «σημαντικό αριθμό» ασθενών με οξεία αναπνευστικά προβλήματα. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται στο υπουργείο Υγείας το οποίο διενεργεί «μια εις βάθος επιδημιολογική έρευνα» για να διαπιστώσει αν πρόκειται πράγματι για κρούσματα του SARS-CoV-2 ή αν οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Μέχρι σήμερα η Κούβα έχει εντοπίσει 16 κρούσματα. Ένας ασθενής, Ιταλός τουρίστας, πέθανε. Στο νησί δεν έχει επιβληθεί κανένας περιορισμός, ούτε υποχρεωτική καραντίνα ή κλείσιμο των συνόρων, όπως συμβαίνει σε πολλές γειτονικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας Αμερικανός πολίτης ηλικίας 77 ετών, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα, έφυγε σήμερα από την Κούβα μαζί με τη σύζυγό του, κατόπιν αιτήματος του ίδιου, της οικογένειάς του και της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αβάνα, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.