ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O Kώστας Βουτσάς και οι γυναίκες της ζωής του

O Kώστας Βουτσάς και οι γυναίκες της ζωής του

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας από τους σπουδαίους ηθοποιούς της χώρας μας, τον οποίο το κοινό αγκάλιασε ένθερμα και του χάρισε πολλές φορές το χειροκρότημα.

Η πορεία του στην υποκριτική ήταν σημαντική, με πολλές θεατρικές παραστάσεις, cinema, και τηλεόραση. Οι ρόλοι του αγαπήθηκαν, όμως δεν ήταν μόνο αυτοί που ένιωσαν την αποδοχή και την απήχηση, αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς ως άνθρωπος και άντρας.

Η δημοφιλής ηθοποιός Σπεράντζα Βρανά γνώρισε τον Κώστα Βουτσά το 1959, και οι δυο τους έγιναν ζευγάρι, ενώ η σχέση τους ήταν αρκετά θυελλώδης, κάτι που κι η ίδια Σπεράντζα Βρανά είχε εξομολογηθεί στο βιβλίο της «Τολμώ».

«Ο Κώστας ήταν τρομερά φιλόδοξος, μεγαλομανής, αριβίστας. Ήξερε να ελίσσεται…Στην αρχή μού έκανε τον πολύ ερωτευμένο, έκανε ό,τι μπορούσε για να με ευχαριστήσει. Μου αγόραζε δίσκους με λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, μου έκανε τον Danny Kaye για να γελάσω, ήταν πολύ κωμικός και ξεκαρδιζόμουν. Αν μ’ αγάπησε ο Κώστας (γιατί μ’ αγάπησε), αυτό συνέβη αργότερα. Μου φερόταν πολύ ωραία, ήταν πολύ τρυφερός μαζί μου, ζούσαμε πολύ αρμονικά».

Αν και έφτασαν κοντά στον γάμο τελικά ο δεσμός τους δεν είχε καλή έκβαση, αφού επέλεξαν να χωρίσουν έπειτα από 4,5 χρόνια σχέσης. Οι καβγάδες, η ζήλεια και οι διαπληκτισμοί τους οδήγησαν στον οριστικό χωρισμό: «Η σχέση μας πέρασε από πολλά στάδια. Μέχρι ξύλο έπεσε στον πρώτο μας μεγάλο καβγά», είχε αποκαλύψει στο βιβλίο της.

Ο Κώστας Βουτσάς, όπως είναι γνωστό, έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες με την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν υποδυθεί και το ζευγάρι, με δημοσιεύματα να τους θέλουν και στην πραγματικότητα μαζί. Ωστόσο, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί ποτέ από τους δυο τους. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι».

Ο δημοφιλής ηθοποιός, όμως, μπήκε και στον έγγαμο βίο, και δεν του «χαρίστηκε». Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Έρρικα Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησαν την Σάντρα, ενώ στην τελευταία της συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» είχε εξομολογηθεί για εκείνον.

«Τον λατρεύω τον Κώστα, τον αγαπάω, πιο πολύ τώρα από τότε. Δεν θέλω να ακούσω κάτι για τον Κώστα, προτιμώ να πουν για μένα. Είχα στεναχωρηθεί όταν χωρίσαμε… Περάσαμε και εκείνος και εγώ δύσκολα, αλλά το βρήκαμε».

Μετά ακολούθησε ο γάμος του με τη Θεανώ Παπασπύρου και μαζί απέκτησαν την Θεοδώρα και τη Νικολέτα. Ο γάμος τους όμως έκανε τον κύκλο του κι εκείνος γνώρισε και παντρεύτηκε την Εύη Καραγιάννη, ενώ μάλιστα μεγάλωσε το παιδί της, τον ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη, με στοργή όπως εκείνη έχει πει και θα του είναι ευγνώμων γι’ αυτό: «Του είμαι ευγνώμων που τον έχει μεγαλώσει» είχε πει η ίδια.

Κι αυτός ο κύκλος έκλεισε για εκείνον, αλλά γρήγορα άνοιξε ο επόμενος, καθώς ερωτεύτηκε την κατά 47 χρόνια νεότερή του Αλίκη Κατσαβού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1015 και παντρεύτηκαν το 2016, ενώ το ίδιο έτος ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Φοίβος.

Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν τη διαφορά ηλικίας, λες και έχει ο οποιοσδήποτε δικαίωμα να κριτικάρει την απόφαση και τις επιθυμίες ενός συνανθρώπου του, όταν προφανώς και δεν είναι βλαβερές για το κοινωνικό σύνολο, ο Κώστας Βουτσάς είχε εξηγήσει γιατί έκανε έναν ακόμη γάμο.

«Ήθελα να παντρευτώ την Αλίκη από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Όταν κάναμε σχέση και είδα τι άνθρωπος είναι, πόσο με φροντίζει και με αγαπά, βεβαιώθηκα ότι αυτή τη γυναίκα θέλω να την παντρευτώ».

Ο ηθοποιός έζησε μια ζωή γεμάτη. Μια ζωή γεμάτη επαγγελματικές επιτυχίες, χαρές, ευχάριστες στιγμές, αλλά και δύσκολες. Βίωσε τη συντροφικότητα, την πατρότητα, έγινε παππούς και άφησε πίσω του σημαντικό έργο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.