ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ιανουάριος που μας πέρασε ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Ο Ιανουάριος που μας πέρασε ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή ανακοίνωσε χθες πως ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ο θερμότερος μήνας Ιανουάριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, με πολύ μικρή διαφορά από τον Ιανουάριο του 2016.

Έπειτα από μια δεκαετία ρεκόρ, η οποία ολοκληρώθηκε με το έτος 2019 να είναι το δεύτερο ζεστότερο που έχει ποτέ καταγραφεί στον κόσμο, η δεκαετία του 2020 ξεκίνησε με την ίδια τάση.

Τον Ιανουάριο, η μέση θερμοκρασία της υφηλίου ξεπέρασε κατά 0,03 βαθμούς Κελσίου εκείνη του Ιανουαρίου του 2016, που αποτελούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον θερμότερο Ιανουάριο στα χρονικά, ενώ ήταν κατά 0,77 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο για τον μήνα Ιανουάριο της περιόδου αναφοράς 1981-2010, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του Copernicus.

Η πλειονότητα των περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο γνώρισε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες, ιδίως στην Ευρώπη, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες κατά 3,1 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου αναφοράς 1981-2010. Στη βορειοανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία και σε ένα μέρος της Ρωσίας η διαφορά υπερέβη τους 6 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την περίοδο 1981-2010.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Copernicus, τα πέντε θερμότερα έτη καταγράφηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, όπου ο υδράργυρος ανέβηκε κατά 1,1 και 1,2 βαθμούς Κελσίου άνω της θερμοκρασίας της προβιομηχανικής περιόδου. Η δεκαετία 2010-2019 ήταν επίσης η θερμότερη από την έναρξη των μετρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.