Δίχως προηγούμενο οι καταστροφές εξαιτίας της τελευταίας χαλαζόπτωσης στην περιοχή της Φθιώτιδας, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, των γεωτεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές αλλά και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ που βρέθηκαν στους δήμους που χτύπησε το χαλάζι.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφονται στις ελαιοκαλλιέργειες και ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που καλλιεργούν βρώσιμη ελιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος των Λοκρών και ιδιαίτερα οι Λιβανάτες και η Αρκίτσα είναι οι περιοχές στις οποίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς καθώς πρόκειται για κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές περιοχές.
Οι παραγωγοί από τη δική τους πλευρά μιλούν για ποιοτικά υποβαθμισμένο καρπό από το χαλάζι .
Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής με ανακοινώσεις τους ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ καθώς όπως διαπιστώνουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκονταν σε ένα ευαίσθητο στάδιο όπως είναι αυτό της συγκομιδής. Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης αλλά επείγουν οι διαδικασίες από τους διάφορους φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις.
Δείτε τη φωτογραφία:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.