ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σαμψούντα: Ανακαλύφθηκε Ιερή πηγή αγιάσματος του 19ου αιώνα (φωτό)

Σαμψούντα: Ανακαλύφθηκε Ιερή πηγή αγιάσματος του 19ου αιώνα (φωτό)

Στην ανακάλυψη ιστορικής πηγής αγιάσματος στην Σαμψούντα του Πόντου, στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας προχώρησαν Τούρκοι ερευνητές, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, η πηγή βρέθηκε στην περιοχή του Τεκεκόι. Ο δήμαρχος της πόλης, Χασάν Τογκάρ, είπε σε δημοσιογράφους ότι φτιάχτηκε πιθανότατα από Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή κατά το 1820. Όπως πρόσθεσε, θεωρείται πως στην περιοχή υπάρχουν άλλες δύο παρόμοιες πηγές. «Αν σκεφτούμε τις συνθήκες της εποχής, πρόκειται για θαύμα μηχανικής» πρόσθεσε.

Η πηγή θα αποκατασταθεί και θα ανοίξει στο κοινό, σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αρχίσει ένα κοινό εγχείρημα με τους σχετικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, το αγίασμα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ όποιος πίνει από αυτό ολοκληρώνει το καθήκον του προσκυνήματος. Στα τουρκικά σήμερα αναφέρεται ως «ayazma».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.