ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να εγκριθεί σε ένα χρόνο»

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να εγκριθεί σε ένα χρόνο»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποίησε σήμερα ότι ένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε ένα χρόνο, βάσει του αισιόδοξου σεναρίου.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

«Για τα εμβόλια, με δεδομένο ότι η ανάπτυξή τους ξεκινά από το μηδέν (…) το αισιόδοξο σενάριο είναι ένας χρόνος από τώρα, οπότε στις αρχές του 2021» εξήγησε στους δημοσιογράφους όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότερα από 100 προγράμματα εμβολίων, τα δέκα σε φάση κλινικών δοκιμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τύποι εμβολίων δημιουργεί μεγάλες ελπίδες για την προοπτική να βρεθεί κάτι που θα λειτουργεί και θα δημιουργεί προστασία για τον άνθρωπο», σχολιάζει ο γαλλίδα ιολόγος Marie-Paule Kieny.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.