ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διαβάστε το βιβλίο της Α.Μέρκελ. Τα έχει όλα: Προδότες, κατακτητές, μαυραγορίτες, δοσίλογους, γκεσταπίτες. Όλη την Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα...
prodeals

Δύο ομογενείς του Καναδά «συστήνουν» το τσάι του βουνού στην παγκόσμια αγορά

Δύο ομογενείς του Καναδά «συστήνουν» το τσάι του βουνού στην παγκόσμια αγορά

Δύο ομογενείς του Καναδά αποφάσισαν να απεγκλωβίσουν το παραδοσιακό ελληνικό τσάι του βουνού από την εγχώρια απομόνωσή του, συστήνοντάς το και στον υπόλοιπο κόσμο. Η έμπνευσή τους αντλήθηκε από την αγάπη που έτρεφαν για τον τόπο καταγωγής των γονιών τους και για τα ελληνικά προϊόντα. Αυτό, όμως, που κυρίως τους ώθησε, ήταν οι κοινές παιδικές τους αναμνήσεις.

Μεγαλώνοντας και οι δύο είχαν βιώσει τις ευεργετικές ιδιότητες που παρείχε το τσάι του βουνού, το οποίο προμηθεύονταν γενναιόδωρα οι γονείς τους από την Ελλάδα. «Ειδικά όταν ήμασταν αδιάθετοι ή είχαμε πονόλαιμο πάντα μας το προσέφεραν σαν ένα είδος μαγικού ζωμού». ΄Ετσι, αποφάσισαν να πάρουν το φυτικό αυτό βότανο – αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής συλλογικής συνείδησης – και να το μετατρέψουν σ’ ένα μοντέρνο αναψυκτικό. Το σερβίρουν αφρώδες και κρύο.

Παρά το λίφτινγκ που υπέστη, ώστε να εκμοντερνιστεί, δεν επιθυμούσαν να το απομακρύνουν από τις ρίζες του. Εκτός από την ελκυστική γεύση του, προωθούν το γεγονός ότι έχει χαμηλές θερμίδες σε σύγκριση με τα περισσότερα ποτά.

Για να τελειοποιήσουν τη φόρμουλα, τους πήρε λίγο χρόνο, ενώ χρησιμοποίησαν πολλές και διαφορετικές ομάδες εστίασης. «Ωστόσο, άξιζε τον κόπο. Οι αντιδράσεις από την έναρξή του εγχειρήματος ήταν εκπληκτικές».

Οι επιχειρηματίες, ήθελαν να συνδέσουν την ευζωία που το χαρακτηρίζει κι έτσι, το πάντρεψαν με ελληνικά παραδοσιακά βότανα εξαιρετικής ποιότητας, παντρεμένα με αρωματικά μέλι ή τζίντζερ.

Ο Καναδάς αγάπησε το τσάι του βουνού, το οποίο, μάλιστα δεν χρειάστηκε να αλλάξει και όνομα, καθώς οι δημιουργοί του αποφάσισαν να διατηρήσουν το βαφτιστικό του όνομα: TSAI.

Εξάλλου, η προώθηση του προϊόντος ταυτίστηκε με την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους δημιουργούς του τα βότανα συλλέγουν έμπειροι Έλληνες αγρότες σε υψόμετρο χιλίων μέτρων με εξειδίκευση στο τσάι.

Όλο το προμόσιον του στηρίχτηκε στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα ελληνικό μυστικό αιώνων… εξού και το χαρακτήρισαν «ελιξήριο». Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του άνοιξε τον εξαγωγικό του δρόμο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επιτυχία του TSAI δεν είναι ιδιαίτερη έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο Τζέιμς Ρουμελιώτης, ο οποίος έγινε γνωστός βοηθώντας νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Ο ίδιος ερμηνεύει την επιτυχία του στην ελληνική καταγωγή του. «Μεγαλώνοντας με τους μετανάστες γονείς μου έμαθα την αξία της εκπαίδευσης, της σκληρής δουλειάς και της επιμονής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ηλικία των 15 ετών έφτιαξε με τους φίλους του την πρώτη του επιχείρηση: μία κινούμενη ντίσκο. Εργάστηκε σε τρείς χώρες, δραστηριοποιήθηκε σε διαφορετικούς τομείς, ενώ μετατράπηκε σε ένα είδος οικονομικού γκουρού, συγγράφοντας και βιβλία για τα μυστικά της επιτυχίας στον επιχειρηματικό στίβο. Πάνω απ’ όλα, όμως, σύστησε στο ευρύ κοινό το εθνικό ποτό που μετράει αιώνες ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.