ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη – Δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου: Ισόβια στους 3 αδελφούς

Θεσσαλονίκη – Δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου: Ισόβια στους 3 αδελφούς

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ομόφωνα ενόχους τους τρεις αδελφούς για τη δολοφονία του 45χρονο ιδιοκτήτη ψητοπωλείου.

Επέβαλε ισόβια δεσμά σε όλους τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και επιπλέον σε έναν από αυτούς φυλάκιση 1,5 έτους για οπλοφορία- οπλοχρησία.

Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ η έφεση τους δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών. Έτσι επέστρεψαν στη φυλακή όπου κρατούνται μετά την προφυλάκιση τους.

​​​​​​​Από τους τρεις αδελφός που καταδικάστηκαν ο ένας, ηλικίας 21 ετών, παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον 45χρονο ενώ οι άλλοι δύο ισχυρίστηκαν ότι πήγαν μόνο για να ζητήσουν το λόγο από τον 45χρονο ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου και δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Όλοι τους εμφανίστηκαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του θύματος, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρία αδέλφια, ηλικίας 21, 33 και 38 χρονών ενώ ο τέταρτος αδελφός, ηλικίας 19 χρονών, αναμένεται να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων επειδή δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, όταν τελέστηκε η ανθρωποκτονία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 33χρονος που εργαζόταν ως ντελιβεράς στο κατάστημα του θύματος, φέρεται προκάλεσε το περιστατικό. Είναι αυτός που λογομάχησε με τον άτυχο 45χρονο εργοδότη του και φώναξε τους αδελφούς του για να τον χτυπήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 δράστες, οι οποίοι είναι αδέλφια, εισέβαλαν στο κατάστημα του 45χρονου στη Λ. Βασιλίσσης Ολγας και μετά από λεκτικό επεισόδιο που είχαν τον τραυμάτισαν θανάσιμα με αποτέλεσμα στιγμές αργότερα να καταλήξει. Από τους τέσσερις δράστες που ταυτοποιήθηκαν συνελήφθησαν οι τρεις.

Τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 32χρονος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ταχυφαγείο του θύματος, αλλά μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά.

​​​​​​​Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατόπιν αυτών ο επιχειρηματίας φέρεται να τον απέλυσε. Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση φαίνεται πως ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του καθώς από τη δικογραφία προκύπτει ότι αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού.

Το βράδυ του Σαββάτου (22/02) οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου μετά από καβγά συνεπλάκησαν με τον 45χρονο.

​​​​​​​Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο εκ των κατηγορουμένων 20χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε με σουγιά τον επιχειρηματία. Το σκηνικό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων, ενώ καταγράφηκε από κάμερα μέσω της οποίας οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.