ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στα χέρια των Αρχών σπείρα διακίνησης μεταναστών με πλαστά τεστ κορωνοϊού

Στα χέρια των Αρχών σπείρα διακίνησης μεταναστών με πλαστά τεστ κορωνοϊού

Μετά από μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής, 8 Αυγούστου, στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας (δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός, καθώς και δύο αλλοδαποί διακινούμενοι, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν με αυτοκίνητο, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Με μεθοδικότητα τούς συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων και τους καθοδηγούσαν, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid.

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχο των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων έξι τεστ covid, κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων, ταυτότητες, διαβατήρια, 1.740 ευρώ, το αυτοκίνητο και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.