Τους 6 έφτασαν οι νεκροί από βίαιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε χρήση πυροβόλων όπλων στο Πλίμουθ, στη νότια Αγγλία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο δράστης είναι νεκρός, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως αυτοπυροβολήθηκε.

Λίγο αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε: «Δύο γυναίκες και δύο άνδρες πέθαναν στο σημείο. Νεκρός είναι και ο δράστης. Όλοι πιστεύεται ότι πέθαναν από τραύματα από πυροβολισμό. Μια άλλη γυναίκα που τραυματίστηκε στο σημείο από πυροβόλο όπλο, πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο».

Αρκετοί από τους συγγενείς του δράστη, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των νεκρών, με μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι ένα παιδί κάτω των 10 ετών είχε επίσης σκοτωθεί. Ο αριθμός των τραυματιών – αρκετοί παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα – δεν είναι σαφής μέχρι στιγμής.

https://twitter.com/KarlFKennedy17/status/1425911085597708288?s=20

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν απόψε ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου, προσθέτοντας ότι δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την dailymail μεταξύ των θυμάτων είναι η μητέρα του δράστη, ο αδερφός του και ενα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ απο τις σφαίρες του ένοπλου τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο ανθρωποί που είχαν βγάλει βόλτα τους σκύλους τους.

«Η περιοχή έχει αποκλειστεί» και εκτιμάται πως «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο», σύμφωνα με ανακοίνωσή της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!