ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Οι Πολωνοί έτοιμοι να πληρώσουν για να έχουν αμερικανικές βάσεις στο έδαφός τους

Οι Πολωνοί έτοιμοι να πληρώσουν  για να έχουν  αμερικανικές βάσεις στο έδαφός τους

Έτοιμη να πληρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για να πείσει τις ΗΠΑ να φτιάξουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην επικράτεια της είναι η Πολωνία, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείο Άμυνας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η πολωνική ιστοσελίδα Onet αποκάλυψε πρόταση που καταρτίστηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, η οποία φαίνεται να προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες 2 δισ. $ για τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην πολωνική επικράτεια.

Η πρόταση έρχεται ένα μήνα πριν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και είναι πιθανό να διευρύνει το ρήγμα που ήδη υπάρχει μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, καθώς η Γερμανία δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

“Αυτή η πρόταση περιγράφει την σαφή και παρούσα ανάγκη για την μόνιμη ανάπτυξη μια τεθωρακισμένης μεραρχίας των ΗΠΑ στην Πολωνία”, αναφέρει το έγγραφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να προσφέρει σημαντική υποστήριξη που μπορεί να φτάσει τα 1,5-2 δισ. $ για τη δημιουργία κοινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την πρόβλεψη για πιο εύκολη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων. Μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία μπορούν να οικοδομήσουν έναν ακόμα ισχυρότερο δεσμό – ο οποίος εγγυάται την προστασία, την ασφάλεια και την ελευθερία του λαού για τις επόμενες γενιές ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.