Απίθανη ανιστόρητη προσέγγιση ως προς την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών κάνει Τούρκος πολιτικός και στενός φίλος του Ρ.Τ.Ερντογάν αρθρογραφώντας στην τουρκική Daily Sabah, που πρόσκειται στην κυβέρνηση Ερντογάν, ο οποίος αναφέρει πως η Ελλάδα οφείλει την Δημοκρατία της στην εισβολή του τουρκικού Στρατού το 1974 στην Κύπρο!
Ο Ozan Ceyhun, αποκαλεί την Ελλάδα αχάριστη και υπογράφει το εμπρηστικό δημοσίευμα
Ο συγκεκριμένος υπήρξε μέχρι το 2004 Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και του SPD στη Γερμανία, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στην Σμύρνη.
Είναι στενός φίλος του Ερντογάν, για χάρη του οποίου άφησε την γερμανική πολιτική για να ενταχθεί στην τουρκική με το κόμμα του Ερντογάν. Έχει διατελέσει και σύμβουλος του Egemen Bagis, υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας.
Τι αναφέρει το άρθρο:
«Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία στην Τουρκίας έδειξε πόσο ισχυρή είναι.
Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που διοργανώθηκε από το Gülenist Terror Group (FETÖ) απωθήθηκε από την άοπλη ηρωική αντίσταση του έθνος εναντίον των στρατευμάτων που συνδέονταν με το FETÖ και είχαν επιτεθείν εναντίον αμάχων με άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.
Εάν τα συνδεόμενα με το FETÖ στρατεύματα είχαν πετύχει να δημιουργήσουν μια φασιστική χούντα όπως αυτή του Καθεστώτος των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα, η Τουρκία θα είχε μετατραπεί σε λουτρό αίματος και θα είχε ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος όπως αυτός στην Συρία. Όλα αυτά δεν έγιναν λόγω του ότι το έθνος στάθηκε πίσω από τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan και τον προστάτεψε.
Δυστυχώς όμως, μετά τις 15 Ιουλίου του 2016 όταν έλαβε χώρα το πραξικόπημα, κάποιες χώρες της ΕΕ δεν πρόσφεραν την απαραίτητη υποστήριξη στην αντίσταση του τουρκικού λαού. Έδειξαν ανεπάρκεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία ελπίζοντας ότι τα στελέχη του FETÖ θα πετύχαιναν.
Αν και διπρόσωπα ανακοίνωσαν ότι ήταν μαζί με την τουρκική λαϊκή αντίσταση,ένας αριθμός χωρών της ΕΕ έχει δώσει από τότε άσυλο σε στρατιωτικούς προσκείμενους στο FETÖ που διέφυγαν από την Τουρκία
Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο.”
“Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών.”
“Η Χούντα των Συνταγματαρχών υποστήριξε την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 υπό τον Νίκο Σαμψών. Ο Σαμψών πραγματοποίησε αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος της Ελλάδας και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο. Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δεν στήριξαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών.”
Το φασιστικό πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.”
Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν σήμερα ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές, χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.
Εκτός αυτού, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο.
Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Χουντικούς, όπως τους άξιζε, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους Σαμψών της Τουρκίας σήμερα. Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα.
Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό.»