ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

«Βόμβα» από Ρωσία: Η Συρία έλαβε 4 τάγματα S-300 – Για πρώτη φορά εκτός ρωσικού εδάφους το σύστημα Polyana D4M1

«Βόμβα» από Ρωσία: Η Συρία έλαβε 4 τάγματα S-300 – Για πρώτη φορά εκτός ρωσικού εδάφους το σύστημα Polyana D4M1

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, ενημέρωσε επίσημα και σε ζωντανή μετάδοση κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας τον πρόεδρο της Ρωσίας πως ολοκληρώθηκε η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στην Συρία. Λίγες ώρες πριν αποκάλυψε το “μυστικό” ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που ανησυχεί πλέον πολλές χώρες αλλά η ποσότητα και οι “επιπλέον” εξοπλισμοί που βρίσκονται πλέον στα χέρια του συριακού Στρατού.

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η ανακοίνωση έγινε live σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

“Η δουλειά τελείωσε πριν από μία ημέρα” είπε ο Σοϊγκού.

“Ρώσοι ειδικοί θα προετοιμάσουν και θα εκπαιδεύσουν τα μέλη της αεράμυνας της Συρίας στην χρήση των S-300 εντός 3 μηνών” πρόσθεσε.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι για 3 μήνες οι Ρώσοι θα χειρίζονται τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

“Συνολικά παραδόθηκαν 49 “κομμάτια” στρατιωτικού υλικού” είπε ο Σ.Σοιγκού πράγμα που σημαίνει είτε πυροβολαρχίες είτε διαφορετικά πράγματα.

“Ένα ενωμένο αντιαεροπορικό σύστημα ελέγχου θα δημιουργηθεί στην Συρία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου” είπε ο Σ.Σοιγκού στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

Η Συρία δεν πήρε μόνο S-300. Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τον “βασιλιά” της οικογένειας S-300, τον PMU2 FAVORIT σύμφωνα και με βίντεο που είχε δημοσιεύσει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πριν ένα χρόνο, εντούτοις νεότερες πληροφορίες φέρουν να παραδόθηκε το σύστημα S-300VM.

Πάντως, η Συρία έλαβε εκτός από τους S-300 και Buk-M2, Pantsir, Gecko SAM καθώς και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Μεγάλο ρωσικό ΜΜΕ βασιζόμενο σε πηγές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως η Ρωσία έστειλε τουλάχιστον 4 τάγματα S-300. Ο αριθμός αυτός όμως μπορεί να αυξηθεί σε 6 ή 8 ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ακόμη και 4 τάγματα να παρέδωσε μιλάμε για πολύ μεγάλο όγκο πυρός.

Οπως αναφέρει σκοπός είναι να θωρακιστούν τα παράλια της Συρίας και τα σύνορα με Ισραήλ, Ιορδανία, Ιράκ και Λίβανο.

Ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών έριξε και αυτός “βόμβα” με τη σειρά του λέγοντας μετά την συνάντηση του με τον Σ.Λαβρόφ πως η “Δαμασκός αναμένει όχι μόνο S-300 αλλά και S-400”!

Τις προηγούμενες ημέρες είχε στηθεί μια τεράστια “αερογέφυρα” μεταξύ Ρωσίας και Συρίας. Αεροσκάφη της RuAF IL-76 προσγειώνονταν διαρκώς στην αεροπορική βάση Khmeimim AFB. Μόνο σε μια ημέρα προσγειώθηκαν έξι αεροσκάφη IL-76 προερχόμενα από την αεροπορική βάση στο Mozdok στην Ρωσία.

Η Ρωσία παρέδωσε επίσης το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4

Το Krasukha-4 είναι μια κινητή πλατφόρμα συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να εξουδετερώνει εχθρικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones), επίγεια και εναέρια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα ραντάρ, τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου των εχθρικών αεροσκαφών, καθώς και κατευθυνόμενα βλήματα και πυραύλους.

Μάλιστα λέγεται ότι το Krasukha-4, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να παρεμποδίζει τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε αποστάσεις έως και 300 χλμ, αλλά και να προκαλεί μόνιμες βλάβες σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Krasukha-4 δεν είναι καν το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που υπάρχει στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στόχος του kraskukha-4 είναι πλέον οι ισραηλινοί δορυφόροι Οfek-8 και Οfek-9.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ρωσία έστειλε για πρώτη φορά το υπερσύχρονο κινητό σύστημα ελέγχου αεράμυνας Polyana-D4M1 το οποίο θα παρέχει στις συριακές μονάδες κεντρικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου με δυνατότητα αυτόματης στοχοποίησης στόχων,

To Polyana D4M1. Μπορεί να καλύψει έκταση 800 km2, να ακολουθήσει 500 στόχους αέρος και βαλλιστικούς πυραύλους ταυτόχρονα και να ενεργήσει ταυτόχρονα έναντι σε 250 από αυτούς, να ενσωματώσει πάνω από 14 τάγματα των αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας S-300, πυραύλους μικρής και μεσαίας εμβέλειας Buk M1/2, TOr M1, ανεξαρτήτως γενεάς. Ο χρόνος αντίδρασης είναι μόλις 1-3 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα ελέγχει και συντονίζει την αεράμυνα, να προστατεύει κρίσιμους στόχους, βιομηχανικές μονάδες, στρατιωτικές βάσεις και περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις.

Το σύστημα λένε οι Ρώσοι πως διαθέτει AI και μπορεί να λειτουργεί είτε χειροκίνητα, είτε ημιαυτόματα είτε πλήρως αυτοματοποιημένα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=K_HgtMrGGgw

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.