ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκρήξεις σε δύο πλοία στο Στενό του Κερτς – 14 νεκροί (βίντεο, upd)

Εκρήξεις σε δύο πλοία στο Στενό του Κερτς – 14 νεκροί (βίντεο, upd)

(Aνανέωση 18.30) Δύο πλοία υπό σημαία Τανζανίας φλέγονται στον πορθμό του Κέρτς κοντά στην Κριμαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 14 νεκροί.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας Rosmorrechflot επιβεβαίωσε ότι στο ένα πλοίο σημειώθηκε έκρηξη.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στο ένα πλοίο. Στην συνέχεια η φωτιά μεταδόθηκε στο δεύτερο. Αυτή την στιγμή σπεύδει ρυμουλκό διάσωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού.

«Υπάρχουν 11 σοροί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Κραβτσένκο, ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας.

«Τρεις άνθρωποι χάθηκαν στο νερό, μπροστά στα μάτια των διασωστών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτά τα τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, όμως το πιθανότερο να είναι νεκροί, σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο Αλεξέι Κραβτσένκο πρόσθεδσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 14 επιζώντες.

Την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε μια πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε από παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

«Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, φαίνεται πως οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας κατά τη διαδικασία άντλησης καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο» είπε η πηγή.

Tο πλήρωμα του ενός πλοίου (Kandi) αποτελείται από 17 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα είναι Τούρκοι και οι οκτώ Ινδοί. Το πλήρωμα του δεύτερου πλοίου (Maestro) αποτελείται από 14 άτομα, εκ των οποίων οι επτά είναι Τούρκοι και οι επτα Ινδοί.

Ο διευθυντής των «Θαλασσίων λιμένων της Κριμαίας» Αλεξέι Βολκόφ δήλωσε ότι το συμβάν δεν επηρρεάζει την ναυσιπλοΐα στενά του Κέρτς και το κανάλι Ενικάλσκι.

Το Κέντρο διάσωσης του Νοβοσιμπίρσκ ανακοίνωσε ότι στην διάσωση των μελών του πληρώματος των δύο φλεγόμενων πλοίων συμμετέχουν 10 πλοία.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.


Δύο πλοία φλέγονται στο Στενό του Κερτς. Σε ένα από τα δύο έγινε έκρηξη και η φωτιά -άγνωστο πως- διαχύθηκε και στο δεύτερο πλοίο.

Τα πλοία ήταν εμπορικά και περνούσαν από το Στενό του Κερτς.

Το υπουργείο μεταφορών της Ρωσίας, επικαλούμενο τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, δήλωσε ότι τα μέλη του πληρώματος πηδούν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τις φλόγες ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων είναι συνολικά 31 μεταξύ αυτών είναι Τούρκοι και Ινδοί.

Συνολικά 10 πλοία έχουν συμμετέχουν στην έρευνα και διάσωση.

Αν όντως δεν πρόκειται για ατύχημα τότε θα υπάρξει ανεξέλεγκτη κλιμάκωση…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=PJyxB8BT1BQ

https://twitter.com/6W_es/status/1087384705702547456


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.