Από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σπύρος Λυκούδης επιβεβαίωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Ο ίδιος είχε διατυπώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να εγκρίνει την Συμφωνία αυτή.

«Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμανε ο Σπύρος Λυκούδης συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της νέας πλειοψηφίας «κουρελού» για την κύρωση του κρίσιμου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαμορφώσει σταθερό πολιτικό περιβάλλον γι’ αυτό κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές.

«Να μην μείνει στην ψήφο εμπιστοσύνης να καταλάβει ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές. Να επιταχύνουμε την κατεύθυνση προς εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ υποστήριξε πως η πλειοψηφία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει την Συμφωνία «και να την εμπλέξει σε πολιτικές σκοπιμότητες πυροδοτώντας εθνικιστική έξαρση» και πως «η ΝΔ συμμετέχει στον αχρείαστο ανώφελο εθνικό διχασμό».

Παράλληλα ο κ. Λυκούδης είπε πως «η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα ως προς την ονομασία. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το διασφαλίζει αυτό η συμφωνία και συνιστά επιτυχία» και υποστήριξε πως οι μόνοι προβληματισμοί αφορούν «την ιστορική ανθεκτικότητα της συμφωνίας».

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία μετά τα μεσάνυχτα.

Έτσι ολοκληρώνεται το «παζλ» της εκχώρησης της Μακεδονίας

Στον αριθμό ρεκόρ των 205 έφτασαν οι βουλευτές που ενεγράφησαν στον κατάλογο των ομιλητών της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο κατάλογο, δεν εγγράφονται οι πρώην και νυν πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης, οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συζήτηση -εφόσον δεν θα κατατεθεί τελικά η πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία- να φτάσει μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/1), κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, το επίσημο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, ωστόσο πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει έως σήμερα χωρίς τις τροποποιήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επανειλημμένως την κατάθεση του ενιαίου και κωδικοποιημένου Συντάγματος της γειτονικής χώρας, μετά τις τροποποιήσεις, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα έγγραφα και ότι «η Βουλή καλείται να αποφασίσει εν κενώ».