Αποκαλύψεις έκανε πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, ο οποίος δήλωσε πως ο Τόνι Μπλερ και ο Άλεξ Σόρος επιθυμούν και επιδιώκουν τον διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς, αποκάλυψε ότι οι στενοί φίλοι του Έντι Ράμα, ο Τόνι Μπλερ και ο Άλεξ Σόρος – γιος του Τζορτζ Σόρος, ασκούν πιέσεις για το διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου. Σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Βουκ Γέρεμιτς, επίσης, δείχνει ποιος ασκεί πιέσεις στον Λευκό Οίκο για λογαριασμό της Σερβίας.
Ο Γέρεμιτς ανέφερε ονόματα ‘συμβούλων’ που βρίσκονται υπέρ της εδαφικής ανταλλαγής μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. «Ο Βόλφγκανγκ Πέτριτς εργάζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τόνι Μπλερ, ως πρώην πρωθυπουργός, εργάζεται σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις πλευρές.
Στην Αμερική, ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, διαχειρίζεται μια εταιρεία παροχής συμβουλών στην Ουάσιγκτον. Ο Λεβαντόφσκι, συναντήθηκε με τον Βούτσιτς στο Βελιγράδι και προσπαθεί να πείσει την Ουάσιγκτον να χωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Πάνω από όλους, βρίσκεται ο Αλεξάντερ Σόρος, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες να διαιρέσουν το Κοσσυφοπέδιο.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας στην περίοδο 2007-2012, δήλωσε ότι το σχέδιο του Βούτσιτς και Θάτσι για την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου για εθνικούς λόγους είναι πολύ καλά κρυμμένο μυστικό στη Σερβία και ότι έχει ακούσει για αυτό «όταν το Τόνι Μπλερ ταξίδευσε στη Γερμανία για να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ για αυτήν την ιδέα.
Είναι ο μόνος επικεφαλής των δυτικών κυβερνήσεων που έχει απορρίψει δημοσίως τις συνοριακές αλλαγές. Ως εκ τούτου, στους διπλωματικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι ο Βούτσιτς είναι πρόθυμος να δώσει τη νότια Σερβία- Κοιλάδα του Πρέσεβο- με αντάλλαγμα περιοχές του βόρειου Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Γέρεμιτς στην αυστριακή εφημερίδα.
Ερωτηθείς από την Der Standard εάν προβλέπει ότι φέτος θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Βούτσιτς και του Θάτσι, ο πρώην ΥΠΕΞ της Σερβίας είπε χαρακτηριστικά: «Εκτιμώ την ευκαιρία στο 50%, διότι υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, τόσο στη Σερβία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες αντιτίθενται σε αυτήν τη συμφωνία, επίσης, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι και αυτή αντίθετη», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
Πηγή: echedoros