ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μην είστε βέβαιοι ότι ο Β.Πούτιν έθεσε θέμα δραχμής για την Ελλάδα... «στο άσχετο»!
prodeals

Με αυτό το «κόλπο» θα σταματήσετε τους χάκερ με τα POS που κλέβουν χρήματα (βίντεο)

Με αυτό το «κόλπο» θα σταματήσετε τους χάκερ με τα POS που κλέβουν χρήματα (βίντεο)

Με αυτούς τους τρόπους θα σταματήσετε τους χάκερ που κυκλοφορύν στα σταθμούς ΜΜM με συστήματα ανέπαφων συναλλαγών (POS), αναζητώντας χρεωστικές κάρτες.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, σύμβουλος πληροφορικής και ΓΓ της Ελληνικής Ενωσης Επαγελλματιών Internet (ΕΕΕΙ), υποστήριξε ότι όταν κινούμαστε σε δημόσιους χώρους «δεν θα πρέπει να έχουμε την κάρτα σε προφανές σημείο».

Επιπλέον, τόνισε, ότι η κάρτα ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να βρίσκεται εντός του πορτοφολιού, ή άλλης θήκης, και μέσα στα ρούχα ή και σε τσάντα, καθώς έτσι οι επιτήδειοι δεν θα καταφέρουν να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν την κακόβουλη συναλλαγή.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Καβαλλιεράτο «είναι πιο πιθανό κάποιος να μας κλέψει το πορτοφόλι, αντί να προβεί στην απάτη με τις ανέπαφες συναλλαγές».

Οπως εξήγησε, αυτή η απάτη ουσιαστικά μαρτυρά τα στοιχεία του δράστη, καθώς η συναλλαγή καταγράφεται στο τραπεζικό δίκτυο.

«Είναι σαν ο πορτοφολάς να δίνει τον λογαριασμό του» τόνισε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο απατεώνας θα πρέπει να έχει δώσει στοιχεία εταιρείας ή έστω τραπεζικού λογαριασμού (στην Ελλάδα) για να μπορέσει να πάρει ένα POS.

«Είναι μικρό το κέρδος, με μεγάλο ρίσκο» υποστήριξε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι οι ανέπαφες συναλλαγές περιορίζονται στα 25 ευρώ, και σε τρεις συναλλαγές την ημέρα.


Τι κάνουμε αν έχουμε πέσει θύματα απάτης

Ο ΓΓ της ΕΕΕΙ είπε στη συνέχεια ότι δεν θα πρέπει να αποχωριζόμαστε την κάρτα μας -για παράδειγμα να τη δίνουμε σε υπάλληλο για να κάνει τη συναλλαγή σε άλλο σημείο του καταστήματος- καθώς και να ελέγχουμε τον λογαριασμό μας μέσω των υπηρεσιών e-banking.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί ότι καταγράφηκε συναλλαγή εν αγνοία του «τότε θα πρέπει να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας και να προσβάλλει τη συναλλαγή. Οι τράπεζες έχουν μηχανισμό αμφισβήτησης και για τις ανέπαφες συναλλαγές, όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Καβαλλιεράτος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.