Την ώρα που το Αιγαίο «φλέγεται» με τις τουρκικές ασκήσεις της «Γαλάζιας Πατρίδας» και όχι μόνον, η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα τα κατάλληλα νομικά και διπλωματικά μέτρα και να έχει έτοιμες τις ΕΔ, στέλνει ελληνικές ναυτικές μονάδες στη Δυτική Μεσόγειο για συμμετοχή σε νατοϊκή άσκηση και προγραμματίζει… στρατιωτικές αεροπορικές επιδείξεις στη Ρόδο (AIR MILITARY DISPLAY).

Λες και το Αιγαίο είναι για τα πανηγύρια και η χώρα για το παζάρι.

H Αθήνα, στις 25 Φεβρουαρίου, μεσούσης της τουρκικής άσκησης, εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α 646/19 με την οποία η Αθήνα ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι στις 7 Μαρτίου 20019, 11:00 θα γίνει στη Ρόδο αεροπορική στρατιωτική επίδειξη.

Προς άρση πάσης αμφιβολίας το pronews.gr δημοσιεύει τη σχετική ΝΟΤΑΜ Α 646/19.

Η πολιτική σκοπιμότητα της έκδοσης της ΝΟΤΑΜ Α 646 είναι προφανής για την εσωτερική κοινή γνώμη, καθώς η Αθήνα δείχνει να διαφημίζει 9 ημέρες νωρίτερα την… αεροπορική επίδειξης της (λες και θα έχει προπώληση εισιτηρίων).

Δημιουργεί όμως διεθνώς δυσμενείς εντυπώσεις, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICAO η έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ θα μπορούσε να γίνει το νωρίτερο στις 2 Μαρτίου ή και να μην υπάρξει έκδοση ΝΟΤΑΜ.

Και τούτο διότι η ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι η επίδειξη θα γίνει εντός της τερματικής περιοχής πτήσεων του αεροδρομίου (ΤΜΑ) της Ρόδου, η οποία είναι περιοχή ελεγχόμενη από την ΥΠΑ και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν, δεδομένου ότι κανένα αεροσκάφος δεν μπορεί να εισέλθει στην ΤΜΑ Ρόδου χωρίς έγκριση του ελέγχου προσέγγισης του αεροδρομίου της Ρόδου.

Την ίδια μέρα όμως, στις 25 Φεβρουαρίου αντέδρασε η Τουρκία, η οποία με τη ΝΟΤΑΜ Α 1242/19 κατηγορεί (!) την Ελλάδα διεθνώς ότι με την αεροπορική στρατιωτική επίδειξη παραβιάζει τη Συνθήκη των Παρισίων 1947, (που αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της Δωδεκανήσου), παραποιώντας τη Συνθήκη που δεν απαγορεύει αεροπορικές επιδείξεις και ασκήσεις στα Δωδεκάνησα.

Πέραν του γεγονότος αυτού που αγγίζει το όριο του ευτράπελου, η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία – και με την πρόσφατη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»- έχει χτίσει ένα παράνομο τείχος στο μέσο του Αιγαίου και έχει καταστήσει πολύ δύσκολη την προσπέλαση ανατολικά, εφαρμόζοντας με στρατιωτικά μέσα πλέον, τον τουρκικό νόμο 24611/12Δεκ 2001, που διχοτομεί το Αιγαίο και την Κύπρο, όπως φαίνεται και στο χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του νόμου που έχει ψηφίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 2001.

Με την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και σε συνδυασμό με τις άλλες μόνιμες τουρκικές ασκήσεις και επιθετικές ενέργειες, συμβαίνουν τα ακόλουθα στο Αν. Αιγαίο σε βάρος της χώρας, με την κυβέρνηση να είναι ανύπαρκτη και την αντιπολίτευση να το αποδέχεται με τη σιωπή της:

– Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη των ασκήσεων, αλλά και των εκπαιδευτικών πτήσεων παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία σε καθημερινή βάση στο σύνολο των νήσων νησίδων και βραχονησίδων στο Αν Αιγαίο, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τη Σύμβαση του Σικάγο αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάννης, που απαγορεύουν στα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη να ίπτανται στην ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν Αιγαίου.

Παράλληλα τα σχέδια πτήσης και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ η Τουρκία τα έχει μετατρέψει σε χαρταετό για να τον έχει η Αθήνα την Καθαρή Δευτέρα.

– Η Τουρκία θέτει υπό τον έλεγχο της Άγκυρας το μισό Αιγαίο για σκοπούς Έρευνας και Διάσωσης και αχρηστεύει τους αεροδιαδρόμους του Αν Αιγαίου του FIR Αθηνών, που αποτελούν τη βαριά εναέρια κυκλοφορία από Ευρώπη προς και από τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα η Αθήνα να χάνει εκατοντάδες εκατ. ευρώ από τα τέλη υπέρπτησης ετησίως, που καταλήγουν στις τσέπες του Ερντογάν.

Η Τουρκία καθιστά αδύνατη την απ’ ευθείας πρόσβαση, (με βάση τα μέχρι σήμερα εκτελούμενα αεροπορικά και ναυτικά δρομολόγια), μεταξύ των νήσων Αη Στράτης – Ψαρά – Λέσβος – Χίος – Σαμοθράκη – Λήμνος – Θάσος – Ρόδος και Μεγίστη, διότι με τις ασκήσεις της αυτές απομονώνει τα νησιά αυτά.

Με τις μόνιμες περιοχές των ασκήσεων και με τη «Γαλάζια Πατρίδα» η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία σε μόνιμη βάση στη Τζουράφα, Σαμοθράκη, Λήμνο, Αη Στράτη, Αντίψαρα, Μελαμπιούς, Χταπόδια κλπ. θέτοντας στα αζήτητα το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη και κατοχή της ελληνικής κυριαρχίας δεν αφορά μόνον στον εθνικό εναέριο χώρο των 10νμ αλλά και στα χωρικά ύδατα, δηλαδή μέσα από τα 6νμ, που έχουν ισχύ όπως η ξηρά- έδαφος.

– Όλα τα πάρα πάνω αποδεικνύονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, η οποία από τις αρχές του 2019 έχει εκδώσει 17 ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι οι περιοχές των τουρκικών ασκήσεων καταλαμβάνουν σε μόνιμη βάση ελληνική κυριαρχία νήσων νησίδων και βραχονησίδων.

Ως τεκμήριο το pronews.gr παρουσιάζει την ελληνική NOTAM A 0013/19 η οποία εκδόθηκε ως ποδαρικό στις 3 Ιανουαρίου 2019 με την οποία η κυβέρνηση δηλώνει διεθνώς ότι η περιοχή της τουρκικής άσκησης καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στη Λήμνο και όχι μόνον για όλα το 2019.

– Εδώ ακριβώς έγκειται το οξύμωρο και… στρουθοκαμηλικό στοιχείο της ελληνικής πολιτικής. Η Αθήνα με την έκδοση των ΝΟΤΑΜ καταγγέλλει διεθνώς την Τουρκία ότι καταλαμβάνει μονίμως εθνική κυριαρχία. Αυτό συνεπάγεται ότι οι Διεθνείς Οργανισμού (ΟΗΕ ICAO IMO) αναμένουν τις κατάλληλες ελληνικές καταγγελίες- ενέργειες απέναντι στην τουρκική παρανομία, οι οποίες όμως… δεν εμφανίζονται ποτέ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παρουσιάζεται διεθνώς αναξιόπιστη, προς τέρψη της Τουρκίας, που αρπάζει την ευκαιρία να μετατρέψει την παρανομία της σε τουρκική νομιμοποίηση.

Γνωρίζοντας καλώς ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση στο τέλος της ημέρας σφυρίζει αδιάφορα και η εκάστοτε αντιπολίτευση παριστάνει την κωφάλαλη ΑΠΈΝΑΝΤΙ στις τουρκικές παρανομίες .

– Όμως αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι η Τουρκία συνεχώς εξοικειώνει την πολιτική στης στο Αν. Αιγαίο και προσπαθεί να υποστηρίξει πολιτικά διπλωματικά και νομικά στρατιωτικές επιχειρήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, με το μικρότερο δυνατό κόστος, όταν θα κρίνει την κατάλληλη στιγμή ως την πλέον συμφέρουσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό ακριβώς και ακολουθεί τακτική προετοιμασίας με γαϊδουρινή υπομονή, διατηρώντας παράλληλα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού/μπαμπεσιάς.