ΚΛΕΙΣΙΜΟ
One we won! First we take Manhattan...
prodeals

Το Κατάρ αγόρασε 100 τουρκικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς Altay! – Πρώτη φορά που αγοράζεται άρμα μάχης που δεν υπάρχει

Το Κατάρ αγόρασε 100 τουρκικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς Altay! – Πρώτη φορά που αγοράζεται άρμα μάχης που δεν υπάρχει

Το Κατάρ αγόρασε 100 άρματα μάχης τρίτης γενιάς τύπου Altay από την Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που αγοράζεται ένα άρμα μάχης χωρίς να υπάρχει!

Φυσικά, πρόκειται για τεράστια επιτυχία και με αυτό τον τρόπο το Κατάρ “ξεπληρώνει” την Τουρκία για την προστασία που του παρείχε στην διένεξη με την Σαουδική Αραβία δύο χρόνια πριν!

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ali İhsan Yavuz, το Κατάρ θα αγοράσει 100 άρματα μάχης Altay εκ των οποίων τα 40 από αυτά θα παραδοθούν εντός δύο ετών.

Το πότε θα ξεκινήσει η… παραγωγή των αρμάτων αυτών αποτελεί ακόμη ερωτηματικό!

Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία συμπληρώνουν ότι η δύναμη αυτή των 100 τουρκικών αρμάτων θα πλαισιώσει τα 62 Leopard 2A7+ που αποκτά το Κατάρ από τη Γερμανία.

Να σημειωθεί βέβαια ότι τι Κατάρ κατέχει εταιρικό μερίδιο στην BMC, που έχει αναλάβει την παραγωγή του νέου τουρκικού άρματος μάχης.

Η παραγγελία αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την παραγγελία του Κατάρ επίσης στην τουρκική αμυντική βιομηχανία για 20 αυτοκινούμενα πυροβόλα Τ-155 Firtina-II των 155 χλστ / 52.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο τα πρώτα άρματα της σειριακής παραγωγής του Altay θα είναι εξοπλισμένα με τον γερμανικό 12κύλινδρο κινητήρα MT 883 Ka-500 της MTU Friedrichshafen GmbH, ενώ αυτά που θα ακολουθήσουν κατά την δεύτερη φάση της σειριακής παραγωγής θα είναι εξοπλισμένα με τουρκικό κινητήρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Otokar, το Altay έχει βάρος 60 τόνων και θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ισχύος 1500 ίππων καθώς και υδροπνευματική ανάρτηση, μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ ανά ώρα και βάθος υδάτινου κωλύματος 4,1 μέτρα .

Το άρμα μάχης θα διαθέτει ένα βασικό πυροβόλο διαμετρήματος 120 χιλιοστών λείας κάνης.

Το άρμα επίσης θα διαθέτει βοηθητικό κινητήρα που θα έχει την δυνατότητα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια των συστημάτων ελέγχου πυρός στο πύργο συμπεριλαμβανωμένωντων και των συστημάτων επικοινωνίας.

Η αμυντική συνεργασία Κατάρ-Τουρκίας χαρακτηρίζεται και είναι ιδιαιτέρως στενή, με την Τουρκία να αποσπά συνεχώς αμυντικές συμβάσεις και να λειτουργεί σημαντική στρατιωτική βάση στη Ντόχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.