ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Κλείνουν την «στρόφιγγα» στην Τουρκία για τα F-35!

ΗΠΑ: Κλείνουν την «στρόφιγγα» στην Τουρκία για τα F-35!

Τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, επιχειρεί να βάλει το νέο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στην Επιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων της αμερικανικής Βουλής.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο που σχετίζεται με την χρηματοδότηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ορισμένων προγραμμάτων που αφορούν διεθνείς δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35, έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει, τόσο την αγορά, όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρει ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Kανένα από τα κονδύλια που έχουν κατανεμηθεί ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο γίνουν διαθέσιμα μέσα από αυτή την (νομοθετική) πράξη ή προγενέστερες (νομοθετικές) πράξεις που παρέχουν πιστώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διεθνείς επιχειρήσεις και σχετικά προγράμματα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ή την παράδοση ή για την διευκόλυνση της μεταφοράς ή της παράδοσης των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αμυντικών ειδών ή υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτά τα αεροσκάφη, μέχρις ότου ο υπουργός Εξωτερικών βεβαιώσει στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα αγοράσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και δεν θα δεχθεί την παράδοση ενός τέτοιου συστήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.