ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πακιστάν: Στους 5 οι νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο

Πακιστάν: Στους 5 οι νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν σήμερα και τους τρεις ενόπλους που είχαν εισβάλλει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στο Πακιστάν, έπειτα από μάχη ανάμεσά τους που διήρκεσε 24 ώρες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τέσσερις πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε χθες στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental στο Πακιστάν.

Στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι ένοπλοι ήδη είχαν σκοτωθεί και η πολιορκία του ξενοδοχείου στο Πακιστάν είχε λήξει, αλλά σήμερα προέκυψε ότι οι δράστες ήταν ακόμη μέσα στο ξενοδοχείο και κρατούσαν ομήρους.

Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο Πακιστάν

Επειτα από τη σύγχυση που επικράτησε και οδήγησε σε εικασίες, ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι και οι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί και ότι το επεισόδιο έληξε.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι–ανάμεσά τους και τέσσερις φρουροί ασφαλείας–τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.

Βόμβες τοποθέτησαν οι δράστες

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβες αφού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και αποσυνέδεσαν τα συστήματα επικοινωνίας καθυστερώντας την επιχείρηση των αρχών.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων διέσωσαν πρώτα τους ενοίκους του ξενοδοχείου και το προσωπικό προτού ξεκινήσουν την επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών, ανακοίνωσε ο στρατός, αντικρούοντας προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν ένοικοι στο ξενοδοχείο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν (BLA), μια ομάδα από ένοπλους αντάρτες στο Πακιστάν που διεκδικεί την αυτονομία της επαρχίας, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.