ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σομαλία: Νεκρός Τούρκος πολιτικός μηχανικός μετά από βομβιστική επίθεση της Σεμπάμπ

Σομαλία: Νεκρός Τούρκος πολιτικός μηχανικός μετά από βομβιστική επίθεση της Σεμπάμπ

Βομβιστική επίθεση στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τούρκος υπήκοος, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.

Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του εξερράγη, διευκρίνισε η αστυνομία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Τούρκος ήταν πολιτικός μηχανικός και το αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς όταν σημειώθηκε η έκρηξη κοντά στον δρόμο KM4 της πρωτεύουσας, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια. Η οργάνωση υποστήριξε ότι το θύμα δεν ήταν μηχανικός, αλλά στρατιωτικός.

«Ο ρόλος του Ερντογάν στη χώρα»
Μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, η Σεμπάμπ διεμήνυσε ότι βάζει πλέον στο στόχαστρό της όλους τους Τούρκους στη Σομαλία, κατηγορώντας την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ιερό πόλεμο στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής.

Το Σάββατο, η Σεμπάμπ ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με στόχο τοπικό αξιωματούχο στην πόλη Μποσάσο, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στην επίθεση αυτή.

Η Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πολεμά εναντίον του σομαλικού στρατού και των δυνάμεων της Αφρικανικής Ενωσης για πάνω από μια δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μαχητές της φονταμενταλιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου το 2011, αλλά συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Σομαλίας, κυρίως στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.