Oι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιούν άρματα μάχης ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και όπως τα Τ-34 κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, τα οποία αντικαταστάθηκαν με πιο εξελιγμένες πλατφόρμες μετά από το τέλος της σύρραξης μέχρι να φτάσουμε στα Chonma Ho των ημερών μας.
Αν και η Βόρεια Κορέα είχε εναποθέσει σε μεγάλο βαθμό την άμυνά της στη Σοβιετική Ένωση εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, η ιδεολογία του κράτους δίνει προτεραιότητα στα εγχώρια μέσα σε ό,τι αφορά τα τεθωρακισμένα οχήματα.
Οι τελευταίες αναβαθμίσεις του σχεδιασμού του άρματος μάχης Chonma Ho περιλαμβάνουν θερμικές συσκευές απεικόνισης, νέο σύστημα ελέγχου πυρός, νέα ελαστική πλάκα που έχει τοποθετηθεί σε σύνθετες επενδύσεις, μακριά σασί, νέους πυραύλους επιφανείας αέρος, κανόνι 125mm 2A46 (αντικαθιστώντας το αρχικό πυροβόλο 115mm) , ένα αυτόματο κλείστρο και άλλα.
Αν και το Chonma Ho έχει ενισχυθεί σημαντικά από την έναρξη της λειτουργίας του και υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του σοβιετικού T-62 και του αμερικανικού αντίστοιχου, του M60, παραμένει ξεπερασμένο σε σχέσεη με τατελευταία άρματα μάχης που αναπτύσσουν αντίπαλοί της Βόρειας Κορέας όπως η Νότια Κορέα.
Η Σεούλ διαθέτει το K2 Black Panther το οποίο ξεπερνά κατά πολύ το Chonma Ho ειδικά σε ανοιχτό έδαφος δεδομένου ότι το βορειοκορεάτικο τανκ είναι σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο για βραχώδεις και ορεινές περιοχές.