Ανανέωση από αρχικό κείμενο: (10:50)
Μια σoκαριστική εικόνα με δεκάδες νεκρά αδέσποτα ζώα, αντίκρισαν φιλόζωοι εθελοντές και οι αρμόδιες αρχές σε σπίτι στο Μοσχάτο.
Όπως εξηγεί η κα Σοφία Κρομμυδάκη, πρόεδρος εθελοντών για τα αδέσποτα «Αδέσποτοι Εθελοντές Ρέντη, Μοσχάτου και όμορων δήμων, μία νέα κάτοικος της περιοχής, ενοχλημένη από την έντονη δυσοσμία έκανε την καταγγελία που οδήγησε στη μακάβρια ανακάλυψη. «Ήταν αφόρητη κατάσταση (…) φορέσαμε ειδικές φόρμες, ανακαλύπταμε πτώματα κάθε μέρα – ήταν ένα θρίλερ».
Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος έγινε στις 9 Ιουλίου και έκτοτε οι υπεύθυνοι προσπαθούν να μαζέψουν τα αναρίθμητα νεκρά ζώα από την κατοικία. Σκελετοί ζώων βρέθηκαν σε κούτες, σακούλες και συρτάρια. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα και θηλιές, που ενισχύουν τους φόβους για βασανισμό των ζώων. Προσοχή, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες.
Σύμφωνα με την ίδια, οι γείτονες άκουγαν ουρλιαχτά σκύλων και άλλων ζώων από το συγκεκριμένο σπίτι εδώ και περίπου δέκα χρόνια, αλλά δεν είχαν προβεί σε κάποια επίσημη καταγγελία. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας άνδρας που, κατά την κα Κρομμυδάκη, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν χθες το βράδυ, όταν σύμφωνα με την κα Κρομμυδάκη έβγαζε φωτογραφίες τους εθελοντές.
Δεκάδες ζώα εντοπίστηκαν στην αυλή της μονοκατοικίας, καθώς και στο εσωτερικό της στο υπόγειο και το ισόγειο. Δεκάδες σκελετοί ζώων βρέθηκαν σε διάφορα δωμάτια, και οι εθελοντές εκτιμούν πως πτώματα ζώων στοιβάζονταν εκεί για χρόνια. «Σε πολλά σημεία ήταν παλέτες κλεισμένες σαν πόρτες και ζούσαν από πίσω ζώα. Βρήκαμε σε ένα δωμάτιο 11 σκυλιά, σε ένα άλλο τουλάχιστον 25 γατιά, τα οποία ζούσαν δίπλα σε πτώματα άλλων ζώων. Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκονταν».
«Πήγαν οι αστυνομικοί με πολιτικά, τους έβγαλε καραμπίνα. Κατόπιν πήγαν ένστολοι και ήταν πιο… ήρεμος. Τον πήγαν στο ψυχιατρείο και εκεί οι υπηρεσίες τον έβγαλαν έξω. Γιατί και πώς δεν γνωρίζουμε». «Τη μέρα που γίνονται οι εργασίες καθαρισμού, λείπει. Το βράδυ λένε ότι έρχεται αυτός. Εδώ και 10 μέρες το σπίτι καθαρίζεται κι αυτός δεν είναι εδώ. Έχουν βγει περίπου 12-14 κάδοι μπαζών που έχουν μεταφερθεί με τα φορτηγά του δήμου» πρόσθεσε η κυρία Κρομμυδάκη.
Τα ζώα που βρέθηκαν ζωντανά, δίνονται τώρα προς υιοθεσία.
Να προσθέσουμε πως τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των αδέσποτων όχι μόνο στο Μοσχάτο αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους καθότι σκυλιά και γατιά αποτελούν μέρος του μενού χιλιάδων Ασιατών που έρχονται από τις χώρες τους παρανόμως στην Ελλάδα.
Αρκεί να πούμε ότι στην Ταϊβάν μόλις το 2017 απαγορεύτηκε η βρώση των σκύλων.