Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία το μεσημέρι της Πέμπτης (08.08.2019), στην πόλη Ντενιζλί, στα νοτιοδυτικά της χώρας, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της Τουρκίας, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

Ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σεισμό 6 Ρίχτερ.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Οζμάν Ζολάν, στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Σεισμός στην Τουρκία: «Κατέρρευσε τοίχος στο γραφείο μου»

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος του Μποζκούρτ, Μπιρσέν Τσελίκ, δήλωσε πως κατέρρευσε τοίχος στο γραφείο της, ενώ περίπου 80 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και μεγάλες ρωγμές. Επιπλέον, ανέφερε πως 6 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με την Τσελίκ, ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα!

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

https://twitter.com/eserunsalan/status/1159451769971384320

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Vatan_Reis_Ben/status/1159446966453133313