Το ζήτημα της ασφάλειας ήταν ψηλά στην ατζέντα του Ε.Μακρόν και του Κ.Μητσοτάκη λόγω των κοινών συμφερόντων Γαλλίας-Ελλάδος στην Αν.Μεσόγειο.
Μάλιστα ο πρόεδρος Μακρόν έστειλε και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας: «Να εκφράσω την αλληλεγγύη ως αναφορά την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΕ και η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν οποιαδήποτε αδυναμία στο θέμα αυτό»
Όπως ήταν λογικό στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα εξοπλισμών.Εκτός από τις φρεγάτες Bellhara και η προσπάθεια εύρεσης τρόπου χρηματοδότησης, ένας άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν αυτών των Mirage-2000 και της τεχνικής υποστήριξής τους.
Η τεχνική υποστήριξη των Mirage έχει εξελιχθεί σε βραχνά για το ΥΠΑΜ τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν δυσκολίες για τον εντοπισμό ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για μια σειρά υποσυστήματων του αεροσκάφους.
Τα προβλήματα ήταν τόσο νομικά όσο και οικονομικά.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να λύνεται με νομο-σύμβαση που θα έρθει στη Βουλή στο Σεπτέμβριο και με τον οποίο θα μπει τέλος στις δυσκολίες των Mirage 2000 & Mirage 2000-5 Μk2. Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις τέσσερις εμπλεκόμενες εταιρίες, την Γαλλική και Ελληνική Διεύθυνση Εξοπλισμών κράτησαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σκληρών πολλές φορές διαπραγματεύσεων.