Δύο μόλις 24ωρα μετά την πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία η ισχύς του μοιραίου «χαλιού», απ’ όπου εκτοξεύτηκε και έχασε τη ζωή της η 14χρονη μαθήτρια ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις Αρχές (οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή), ένα νέο στοιχείο έρχεται στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρά τις διαβεβαιώσεις του δικηγόρου της ιδιοκτήτριας το προηγούμενο διάστημα ότι το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ είχε «κόφτη», κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συμβαίνει.
Δεν υπήρχε κόφτης
Στον έλεγχο που έκαναν οι τρεις διορισμένοι πραγματογνώμονες, ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι δεν υπήρχε ο λεγόμενος «κόφτης» που καθορίζει την ταχύτητα του «χαλιού».
Τα ευρήματα οδηγούν πια την πλευρά της ιδιοκτήτριας να ζητήσει συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη, καθώς – όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της – υπάρχουν κενά στο πώς έγιναν ο πρώτος και ο δεύτερος έλεγχος.
Οκτώ φορές μεγαλύτερη η ισχύς του «χαλιού»
Είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις Αρχές (οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή).
Με βάση τα ευρήματα, η άδεια έπρεπε να είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης (Γ.Γ. Βιομηχανίας) και όχι από το Δήμο Αλμυρού.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για να προλάβει τυχόν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον, έστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αποδέκτη όλους τους Δήμους των τεσσάρων νομών σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και το καθεστώς αδειοδότησης των λούνα παρκ, που περιοδεύουν σε εμποροπανηγύρεις σε διάφορες περιοχές τα καλοκαίρια.