Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στις καταγγελίες για αστυνομική βία από οικογένεια που έμενε δίπλα και κυρίως στους δύο γιους και στον πατέρα.

Μάλιστα κυκλοφορούν ήδη πολλές φωτογραφίες με την ΕΛΑΣ να τους έχει καθισμένους στην ταράτσα με χειροπέδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αλήθεια είναι ότι οι δύο γιοί της οικογένειας συμμετείχαν στην κατάληψη. Μάλιστα η κατάληψη και το σπίτι της οικογένειας συγκοινωνούν από τις ταράτσες και υπάρχει πρόσβαση, ενώ ότι η κύρια είσοδος της κατάληψης ήταν από εκεί.

Οπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, το πρώτο άτομο που άρχισε να βρίζει και να εκσφενδονίζει πυροσβεστήρες στους άνδρες των ΜΑΤ ήταν ο ένας γιος της οικογένειας. Η μπροστινή πόρτα της κατάληψης ήταν σιδηροκατασκευή και έτσι ήταν δύσκολο να μπει άμεσα η Αστυνομία.

Μετά από μισή ώρα που τελικά εισήλθαν εκεί, τα δύο αδέρφια τους πετούσαν ότι αντικείμενο υπήρχε μπροστά τους στον χώρο. Ακολούθως για να ξεφύγουν πήδηξαν στην διπλανή ταράτσα και εκεί βρέθηκε και ο πατέρας τους για να τους υποστηρίξει. Παρουσία εισαγγελέα τελικά χτύπησαν το κουδούνι του διπλανού σπιτιού και βρέθηκαν στην ταράτσα όπου και έγιναν οι τρεις προσαγωγές.

Αναφορικά με την φωτογραφία με γυναίκα δεμένη σε ταράτσα, λέγεται ότι αφορά διαφορετική κατάληψη.

Η ΕΛΑΣ έχει πάρει ήδη DNΑ από τον χώρο της κατάληψης, ώστε να ισχυροποιηθεί η σύνδεση των αδερφών με τον χώρο της κατάληψης. Εκεί βρέθηκαν επίσης σημειώσεις, ασύρματος και φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, όπως και «παγίδα» με καρφιά.

Από το αρχηγείο της Αστυνομίας θεωρούν ότι ο χώρος αποτελούσε ορμητήριο για επιθέσεις στο ΑΤ Ακροπόλεως και το στρατηγείο αντιεξουσιαστών όπου συγκεντρώνονταν εκεί δεκάδες άτομα του αναρχικού χώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει 9 συλλήψεις. Δύο έγιναν στην οδό Αρβάλη, τέσσερις στην οδό Παναιτωλίου και 3 στην οδό Ματρόζου (οι δύο γιοι και ο πατέρας). Επίσης, έγιναν και 5 προσαγωγές από αλληλέγγυους που βρέθηκαν στην κατάληψη λίγη ώρα μετά για συμπαράσταση.