Σε αναβρασμό βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, λόγω των εξελίξεων που προέκυψαν από την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί, που «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία.
Αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του διαδικτύου, που αναζητούν την φράση «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», καθώς ο φόβος για κλιμάκωση των συγκρούσεων αλλά και ενός παγκοσμίου πολέμου είναι μεγάλος. Πλήθος ανθρώπων ανά τον κόσμο –αλλά ιδιαίτερα πολίτες των ΗΠΑ- αναζητούν τον όρο «WWIII» ή «World War 3» τόσο στην Google όσο και στο Twitter, όπου έχει γίνει το πιο δημοφιλές τρεντ, όπως γράφει ο βρετανικός Independent.
Κάθε ένα από τα κορυφαία θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου συσχετιζόταν με το θέμα, μεταξύ άλλων trends όπως ήταν ο Τραμπ, το Ιράκ, το Ιράν, η Μέση Ανατολή και ο Σουλεϊμανί.
Οι αναζητήσεις στην Google ήταν εκατομμύριες. Ενώ υπάρχει πάντα κάποιο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου, η Google έδειξε ότι οι έρευνες αυξήθηκαν σχεδόν 100 φορές από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας.
Ακόμα και η ίδια η αναζήτηση της είδησης έγινε τρεντ, καθώς μέσα στη μέρα μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Google ήταν η ερώτηση «γιατί είναι ο παγκόσμιος πόλεμος τρεντ».
Η πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου
«Ενώ μερικοί έχουν περιγράψει τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι ως ”κήρυξη πολέμου’’ από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν, είναι σημαντικό τόσο να μην υπερεκτιμάται ούτε να υποτιμάται η σημασία της στιγμής» γράφει το BBC.
«Αυτό δεν θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βασικοί παράγοντες που ενδέχεται να εμπλακούν σε μια τέτοια σύγκρουση, για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι σημαντικοί παράγοντες σε αυτό», εξηγείται.
«Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστική στιγμή για τη Μέση Ανατολή και για το ρόλο της Ουάσινγκτον σε αυτήν. Βαρυσήμαντα αντίποινα αναμένονται από το Ιράν, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κύκλο δράσης και αντίδρασης που θα μπορούσε να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά σε μια ισχυρή σύγκρουση».
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αμερική, λόγω των συγκεκριμένων εξελίξεων, γεγονός που αναδεικνύεται από την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας και γενικά των αρχών ασφαλείας στις μεγάλες χώρες.
Το μήνυμα, χθες (03/01), του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Ιράκ και στις γύρω χώρες, να τις εγκαταλείψουν με κάθε μέσο, έδειξε και την κατάσταση πανικού που βιώνουν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.