ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί «τον κανόνα των δεινοσαύρων»: Ότι δεν προσαρμόζεται πεθαίνει
prodeals

F-35: Νέα προβλήματα – Το πυροβόλο του δεν μπορεί να στοχεύσει… στην ευθεία!

F-35: Νέα προβλήματα – Το πυροβόλο του δεν μπορεί να στοχεύσει… στην ευθεία!

Στα προβλήματα του προγράμματος των αεροσκαφών F-35 που έχουν τραυματίσει σοβαρά την Lockheed Martin., προστίθεται κι ένα όπλο που δεν μπορεί να πυροβολήσει ευθεία μπροστά, αφού περιλαμβάνει περισσότερα από 800 ελαττώματα στο λογισμικό του.

Πρόκειται για το πυροβόλο GAU-22/A των 25 χιλιοστών το οποίο έχει «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίστηκε, ακρίβεια στο να χτυπήσει τους στόχους εδάφους και έτσι τοποθετείται σε σκεπασμένο περίβλημα, δήλωσε το γραφείο δοκιμών του αμερικανικού Πενταγώνου στην τελευταία αξιολόγηση του πιο δαπανηρού συστήματος όπλων των ΗΠΑ.

Η ετήσια αξιολόγηση του Ρόμπερτ Μπέχλερ, διευθυντή επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολογήσεων στη Διεύθυνση Άμυνας δεν αποκαλύπτει σημαντικά νέα προβλήματα στις δυνατότητες του αεροσκάφους τον αέρα.

Ωστόσο, επισημαίνει μια μακρά λίστα με θέματα που το γραφείο του δήλωσε ότι πρέπει να επιλυθούν – συμπεριλαμβανομένων των 13 που περιγράφονται ως στοιχεία «προς επισκευή» της κατηγορίας 1 τα οποία επηρεάζουν την ασφάλεια ή την ικανότητα συμμετοχής σε μάχη – πριν από την επερχόμενη φάση 4 του F-35.

Ο αριθμός των ανεπαρκειών στο λογισμικό ανήλθε σε 873 από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση που έλαβε το Bloomberg News πριν από την κυκλοφορία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο την Παρασκευή.

Ο αριθμός αυτών των προβλημάτων, ωστόσο, είναι μικρότερος από εκείνον του Σεπτεμβρίου 2018 , όταν είχαν καταγραφεί 917 δυσλειτουργίες, τις ημέρες που το αεριωθούμενο εισήλθε στις δοκιμές έντονης μάχης που απαιτούνται πριν από την έναρξη της πλήρους παραγωγής του. Στα 917 προβλήματα συμπεριλαμβάνονταν και 15 που εντάσσονται στην «κατηγορία 1». Το έτος που είχε προγραμματιστεί να γίνουν οι δοκιμές, δοκιμών έχει παραταθεί πλέον για ακόμα ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Οκτώβριο.

Παρά τις ελλιπείς δοκιμές και τις ανεπίλυτες ατέλειες, το Κογκρέσο συνεχίζει να επιταχύνει την αγορά του F-35, προσθέτοντας 11 ακόμα αεροσκάφη στα αιτήματα του Πενταγώνου το 2016 και το 2017, άλλα 20 στα αιτήματα το 2018, επιπλέον 15 στα αιτήματα του περασμένου έτους και άλλα 20 για το τρέχον έτος. Το F-35 συνεχίζει να προσελκύει νέους διεθνείς πελάτες όπως η Πολωνία και η Σιγκαπούρη. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος ξένος αγοραστής αυτών των οπλικών συστημάτων, κι ακολουθείται από την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, παραδόθηκαν συνολικά 490 F-35 στα οποία όμως θα απαιτηθούν εκτεταμένες μετασκευές. Το γραφείο δοκιμών δήλωσε ότι τα αεροσκάφη αυτά ήταν εξοπλισμένα με έξι διαφορετικές εκδόσεις λογισμικού, με μια έβδομη που ακόμα βρίσκεται σε στάδιο ετοιμασίας και αναμένεται να είναι έτοιμη την περίοδο που περίπου 1.000 αεροπλάνα θα είναι διαθέσιμα για τις ΗΠΑ και τα στρατεύματα των ξένων χωρών που έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.