Οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες συνέχισαν να βάζουν φωτιές όλη τη νύχτα κατά την διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία γύρω από την Μορια και τον Καρά Τεπε αλλά και δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Η ανησυχία των κατοίκων είναι μήπως στο τέλος οι αλλοδαποί εφορμήσουν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ή ακόμα και σε αποθήκες οπλισμού που έχει το νησί καθώς επί του πρακτέου είναι κυριολεκτικά τα πάντα αφύλακτα.
Εάν καταληφθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ τότε θα παραλύσει το νησί καθώς τίποτε δεν θα εμπόδιζε τους αλλοδαπούς να «κατεβάσουν» το ρεύμα. Εάν καταληφθούν αποθήκες οπλισμού τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα.
Ένα εφιαλτικό σενάριο το οποίο όμως δεν είναι απίθανο αν κρίνει κανείς πως ανενόχλητοι οι αλλοδαποί εισήλθαν στο χωριό της Μόριας και εν τέλει προχώρησαν και σε πυρπολισμούς.
Μετά τη νύχτα τρόμου που πέρασαν οι κάτοικοι της Λέσβου κατά την εξέγερση των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών και κατά την διάρκεια της εφιαλτικής βραδιάς πραγματοποίησαν λαϊκή γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη όπου και ζήτησαν να έρθουν στο νησί επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις.
Το βράδυ οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά στα σπίτια του χωριού της Μόριας και οι κάτοικοι κοινοποίησαν το αίτημά τους για σταθερή διμοιρία στην είσοδο του χωριού, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού οι αλλοδαποί.
Μάλιστα στην συνέλευση διαμαρτυρίας των κατοίκων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής για το πρωί της Τρίτης.
Ζητούν από την ΕΛ.ΑΣ να κάνει περιπολίες στο χωριό, καθώς ο φόβος μετά τον φόνο στην Μόρια και η ένταση που έχει ανέβει, προκαλεί έντονη ανησυχία αναφέρει το lesvospost.gr
Το αίτημα μάλιστα φαίνεται πως ικανοποιήθηκε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αναμενόταν αργά το βράδυ να φτάσουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή.
Τέλος η τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μυτιλήνη Στρατή Κύτελη με τον Υπουργό Μετανάστευσης δεν οδήγησε πουθενά, αφού ο τελευταίος αρνήθηκε να αναλάβει δέσμευση για την αποσυμφόρηση της Μόριας, με τους κατοίκους να ζητούν το κλείσιμό της.